Виж кой е твоят камък, с който ще балансираш и ще се предпазиш от респираторни и сърдечни болести

6185
Виж кой е твоят камък, с който ще балансираш и ще се предпазиш от респираторни и сърдечни болести
Снимка: Pixabay.com

Лечебните и балансиращи енергии на камъните за баланс на чакрите се използват в продължение на хиляди години. Тези духовни предмети са били използвани от древните цивилизации в различни части на света.

Може да сте чували за седемте чакри, но може да не сте наясно, че в тялото ви има 114 енергийни центъра и около 72 000 канала ("нади"). Тази сложна система е отговорна за движението на "прана", жизнената сила, която съществува във всички живи същества.

Поддържането на тази енергийна система активна, чиста и течаща е от решаващо значение за вашето благосъстояние, жизненост и емоционален баланс. Един от най-добрите начини за постигане на баланс на чакрите е чрез използване на лечебните свойства на скъпоценните камъни.

Сърдечна чакра

Една от чакрите е известна като Анахата, което означава "невредим, неподправен и непобеден". Представена е също и от цветовете зелено или розово. Този енергиен център свързва горните и долните чакри, интегрирайки земното с духовното. Противно на това, което може би сте чували, той не се намира в самото сърце, а в центъра на гърдите ви.

Сърдечната чакра е свързана, както се досещате, с любовта. Но не само с романтична любов - става въпрос за безусловна, безкористна любов към себе си и всички живи същества.

Когато Анахата е отворена, вашият център на осъзнаване също е отворен. Изпитвате чувства на прошка, състрадание, хармония и дълбока признателност към красотата. Изпитвате голямо чувство на благодарност и сте склонни да развивате дълбоки и смислени отношения, приемайки другите без преценка.

Блокираната сърдечна чакра може да ви направи прекалено отбранителни, неконтактни и силно страхуващи се от интимност. Например, може би сте недоволни и ви е трудно да простите на себе си или на някой, който е сгрешил. Може дори да се окажете доволни от хората и да разчитате единствено на одобрението на другите, вместо на вашето.

На физическо ниво блокираната сърдечна чакра може да се прояви като респираторни заболявания като астма и белодробни инфекции или като заболявания на кръвообращението и сърцето.

Камъни на сърдечна чакра

Научно доказано: Котките лекуват и помагат, ето как

Медицински проучвания в Обединеното кралство доказват, че присъствието на котка в дома често се превръща във фактор за по-доброто физич...

Чакра камъни: Розов кварц

Камъните със сърдечна чакра обикновено се срещат в два различни цвята: зелен и розов. Розовият кварц е не само един от най-популярните камъни за заздравяване на сърдечна чакра, но е и един от най-обичаните кристали сред любителите на скъпоценните камъни.

Казва се, че този затоплящ сърцето камък увеличава любовта към себе си, състраданието и добротата. Ако ви е трудно да приемете и обичате красивото си аз, розовият кварц е камъкът за вас.

Що се отнася до балансирането на четвъртата ви чакра, избирането на висулка с колие със сърце - лечебен камък може да доведе до по-добри резултати. Неговите поддържащи свойства ще бъдат в непосредствена близост до сърцето ви, така че можете да се възползвате от всички предимства на тези любящи кристали.

Други мощни камъни за сърдечна чакра са:

Евтино и достъпно лекарство за астма ускорява възстановяването от COVID-19

Изследователи от Оксфордския университет са открили, че евтино лекарство за астма може да помогне за ускоряване на възстановяването от ...

- Малахит

- Зелен авантюрин

- Перидот

- Гранат

- Родохрозит

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Над каква дневна доза кофеин не е добре да преминаваме?

Само 1 лъжичка от това на ден ускорява метаболизма и помага за отслабване

Тази ядка сваля холестерола - яжте я веднага след ставане от сън

Ябълков оцет за сваляне на пикочната киселина - как се пие

Всички ядем тези храни, но те влошават паметта

Мазните храни, които са полезни за кръвното

Кой е най-добрият лек за схванат врат

Това са най-добрите храни за забавяне на стареенето

Лекар: Сутрин НЕ ставайте от леглото, докато НЕ направите това

Витамините и храните, които разреждат кръвта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com