Вижте как алкохолът влияе на външния ни вид

9459
Вижте как алкохолът влияе на външния ни вид
Снимка: Thinkstock

Чаша вино ви кара да се чувствате свободни – очите ви блестят, нивото на стрес намалява, движенията ви стават по-свободни. Но наистина ли алкохолът ви прави по-привлекателни или просто така изглежда?

Козметиците и диетолозите смятат, че алкохолът не е добър приятел за външния вид. Той насърчава подуването и ако се злоупотреби, може да причини сухота на кожата и преждевременни бръчки, тъмни кръгове около очите и загуба на мускулна маса, пише списание Elle.

Вината и коктейлите обаче отдавна са важна част от социалния ни живот и ние няма как да ги ограничим напълно.

Какво обаче трябва да изберем?

Какво се случва с тялото, ако 30 дни не пием алкохол

Изпиването на няколко чашки по време на празник, чаша вино на вечеря или няколко бири след работа с приятели - какво лошо има в това? Е...

Натурални вина

Принципно всяка алкохолна напитка съдържа захар. Захар и други химикали обаче не се добавят към естествените биодинамични вина, така че те могат да се считат за по-безопасни.

Магически мехури

Пенливите вина са по-нискокалорични от неподвижните (80 kcal на чаша в сравнение със 120 kcal в червена чаша). Но те действат и по-бързо. С балончета е толкова лесно да кажеш „да“ на втората чаша!

Бира или вино

Богати на витамин D храни, с които да изкарате тежката зима

Тaкa вaжният зa здрaвeтo ни витaмин D e в ocнoвaтa нa нaшeтo блaгocъcтoяниe. Липcaтa му ни ce oтрaзявa нeгaтивнo, кaрa ни дa ce чувcтвa...

Придържайте се към популярната мъдрост: „Не смесвайте напитките от грозде с тези от зърнени храни“ – в противен случай рискувате да получите сериозно главоболие. Ако имате непоносимост към глутен, избягвайте зърнени напитки като бира, водка или уиски.

Пиво

Бирата е по-малко мощна от виното, но не се заблуждавайте, тя също е пълна със захар, така че няколко чаши са напълно способни да повлияят на баланса на тялото. Това важи особено за стаут (английски малцов ейл), тъмна бира с карамелизиран малц. Една халба е еквивалентна на свински котлет – 220 kcal и нито грам хранителни вещества!

Силен алкохол

Водка с лед или текила с лимон не ви обещават безкрайни вкусови удоволствия, но съдържат много по-малко захар от виното. Ако добавите тоник, сироп или нещо друго към тях, автоматично ще увеличите дозата на калориите. Силните напитки стимулират метаболизма, но не забравяйте – те все още са алкохол. Внимавайте да не пиете твърде много.

Ето защо не трябва да използваме алуминиево фолио при готвене (ВИДЕО)

Мнoзинa кулинaри и дoмaкини изпoлзвaт фoлиo зa пригoтвянeтo нa бeзбрoй пeчeни яcтия. Тe вярвaт, чe пригoтвeнaтa пo тoзи нaчин хрaнa e п...

Правилото на едната чаша

Ограничете се до една или две чаши. Колкото и смешно да звучи, допиването на бутилка с вино е много по-лесно, отколкото въздържанието.

Безалкохолна диета

Опитайте да изкарате поне три дни в седмицата без глътка алкохол. Това укрепва тялото и кожата и очите моментално реагират на такива дни.

Трудно ли е да откажете предложената чаша вино? След това не забравяйте, че отнема 20 минути усилена работа във фитнес залата, за да се обработят калориите от нея!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Кои чайове ще ви помогнат в борбата с напълняване

Кои чайове са изключително полезни за здраво сърце

Кои са най-полезните чайове за черния дроб

5-те най-лоши закуски за здравето

Билката, която е полезна при почти всяка болест

Защо не е полезно да се ядат само плодове?

Плодовете, които НЕ трябва да се ядат след 50 години

Листата и цветовете на този плод са полезни за простатата - берете ги през пролетта

Над каква дневна доза кофеин не е добре да преминаваме?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com