Вижте какво да вечеряме, за да не пълнеем

34158
Вижте какво да вечеряме, за да не пълнеем
Снимка: iStock/Guliver

Всяко едно хранене е изключително важно, но вечерята е малко по-специфична. Ако искате да се придържате към здравословен начин на живот, трябва да се погрижите за вечерята си. Нужно е да хапвате малка порция в ранните часове на вечерта.

Този съвет на диетолозите е много полезен, но за да се придържате към него трябва да имате много силна воля и много добра организация. Ето какво трябва да знаете за вечерята, ако искате да отслабнете.

Протеиновата диета - плюсове и минуси

За протеиновата диета казват, че е една от най-успешните, особено ако искаме да свалим бързо килограми. Освен това можете да сте спокой...

1. Кога е най-полезно да вечеряте? 

Не се придържайте към правилото - "Не вечеряш - отслабваш", защото празният стомах не заспива лесно. Най-подходящото време за вечеря е 19-20 часа, но е подходящо само ако заспите преди 23 часа, защото в следващите часове ще огладнеете много, особено ако сте хапнали малка порция. Хапвайте малко, защото когато тялото ви е в покой няма нужда от енергията, която дава храната. Ако тя не е изразходвана, ще се превърне в мазнини.

2. Как да не сте гладни преди лягане? 

Нашият съвет е да пиете много течности, това ще убие малко или много чувството на глад, което в противен случай може да ви измъчи. Друг съвет е да измиете зъбите си веднага след вечеря, за да създадете нагласата, че сте приключили с храненето за деня.

3. Какво да вечеряте? 

Японска диета стана хит във Facebook

Ще ви предложим една уникална японска диета, с която може да отслабнете 10 килограма и то само за 1 месец! За целта обаче трябва да с...

Опитайте се да изберете по-нискокалорични храни, в никакъв случай не наблягайте на тестените и мазни изделия. Перфектната вечеря включва протеин от някое месо, например пиле, риба, свинско или телешко и сезонни зеленчуци, които можете да задушите или гриловате. Ако искате да свалите килограми, ще трябва да изключите протеина от вечерята си, тоест месото. Ако искате просто да се храните здравословно и нямате проблем с килограмите, можете дори да си позволите филийка пълнозърнест хляб.

4. Какво да правите ако си лягате прекалено късно? 

Ако си лягате по-късно от 23 часа, може би ще се наложи все пак да хапнете нещо малко, защото в противен случай няма да можете да заспите особено лесно. Заложете на малко извара, мляко или яйца. Те ще ви заситят достатъчно, за да можете да заспите спокойно.

5. Можете ли да пиете алкохол?

Чашата вино определено не е сериозен проблем. Опитайте се да избягвате тежкия алкохол и сладките коктейли. След прием на тежък алкохол ще сте прекалено гладни на сутринта и може би няма да можете да издържите. Имайте предвид обаче, че виното съдържа много празни калории, които се превръщат в мазнини, за това не бива да прекалявате и с него. Чаша вино не е никакъв проблем, стига да е само една, разбира се.

Чували ли сте за диетата 16:8? Ето какво трябва да знаете

Ако сте чували за ползите от интермитентното гладуване (IF), като загуба на тегло (включително упоритите коремни мазнини), понижени пот...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Над каква дневна доза кофеин не е добре да преминаваме?

Само 1 лъжичка от това на ден ускорява метаболизма и помага за отслабване

Тази ядка сваля холестерола - яжте я веднага след ставане от сън

Ябълков оцет за сваляне на пикочната киселина - как се пие

Всички ядем тези храни, но те влошават паметта

Мазните храни, които са полезни за кръвното

Кой е най-добрият лек за схванат врат

Това са най-добрите храни за забавяне на стареенето

Лекар: Сутрин НЕ ставайте от леглото, докато НЕ направите това

Витамините и храните, които разреждат кръвта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com