X
 
 

Вижте какво да вечеряме, за да не пълнеем

21299 1
Вижте какво да вечеряме, за да не пълнеем
Снимка: iStock/Guliver
Всяко едно хранене е изключително важно, но вечерята е малко по-специфична. Ако искате да се придържате към здравословен начин на живот, трябва да се погрижите за вечерята си. Нужно е да хапвате малка порция в ранните часове на вечерта.

Този съвет на диетолозите е много полезен, но за да се придържате към него трябва да имате много силна воля и много добра организация. Ето какво трябва да знаете за вечерята, ако искате да отслабнете.

Протеиновата диета - плюсове и минуси

За протеиновата диета казват, че е една от най-успешните, особено ако искаме да свалим бързо килограми. Освен това можете да сте спокой...

1. Кога е най-полезно да вечеряте? 

Не се придържайте към правилото - "Не вечеряш - отслабваш", защото празният стомах не заспива лесно. Най-подходящото време за вечеря е 19-20 часа, но е подходящо само ако заспите преди 23 часа, защото в следващите часове ще огладнеете много, особено ако сте хапнали малка порция. Хапвайте малко, защото когато тялото ви е в покой няма нужда от енергията, която дава храната. Ако тя не е изразходвана, ще се превърне в мазнини.

2. Как да не сте гладни преди лягане? 

Нашият съвет е да пиете много течности, това ще убие малко или много чувството на глад, което в противен случай може да ви измъчи. Друг съвет е да измиете зъбите си веднага след вечеря, за да създадете нагласата, че сте приключили с храненето за деня.

3. Какво да вечеряте? 

Японска диета стана хит във Facebook

Ще ви предложим една уникална японска диета, с която може да отслабнете 10 килограма и то само за 1 месец! За целта обаче трябва да с...

Опитайте се да изберете по-нискокалорични храни, в никакъв случай не наблягайте на тестените и мазни изделия. Перфектната вечеря включва протеин от някое месо, например пиле, риба, свинско или телешко и сезонни зеленчуци, които можете да задушите или гриловате. Ако искате да свалите килограми, ще трябва да изключите протеина от вечерята си, тоест месото. Ако искате просто да се храните здравословно и нямате проблем с килограмите, можете дори да си позволите филийка пълнозърнест хляб.

4. Какво да правите ако си лягате прекалено късно? 

Ако си лягате по-късно от 23 часа, може би ще се наложи все пак да хапнете нещо малко, защото в противен случай няма да можете да заспите особено лесно. Заложете на малко извара, мляко или яйца. Те ще ви заситят достатъчно, за да можете да заспите спокойно.

5. Можете ли да пиете алкохол?

Чашата вино определено не е сериозен проблем. Опитайте се да избягвате тежкия алкохол и сладките коктейли. След прием на тежък алкохол ще сте прекалено гладни на сутринта и може би няма да можете да издържите. Имайте предвид обаче, че виното съдържа много празни калории, които се превръщат в мазнини, за това не бива да прекалявате и с него. Чаша вино не е никакъв проблем, стига да е само една, разбира се.

Чували ли сте за диетата 16:8? Ето какво трябва да знаете

Ако сте чували за ползите от интермитентното гладуване (IF), като загуба на тегло (включително упоритите коремни мазнини), понижени пот...

Actualno.com

Етикети:

  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
    Много интересно написано. И безполезно. Ами... старая се да вечерям около 20 часа. Но никога няма да ми се случи да заспя преди 23 часа. Най-рано 23:30, много често около и след полунощ, заспивал съм и в 1 и в 2 часа сутринта. И не, не огладнявам, стига да не тренирам фитнес преди лягане. Месо - от известно време наблягам предимно на месото, тоест много протеини и зеленчуци. Хляб много рядко. И св виж още ›› алих над 12 килограма! Само с месо! Месото засища най-много а протеините не водят до трупане на сланини и качване на килограми. Алкохолът не качва килограми, въпреки че съдържа калории - те се изгарят почти веднага. Най-лошият алкохол е бирата. Бирата не случайно и казват течен хляб. От нея се качват много килограми но не от алкохола в нея а от другите вещества. Иначе да, не трябва да се лишаваме от вечеря, но не трябва и да бъде обилна.