Всичко, което трябва да знаете, за да имате хубави и поддържани крака

15224
Всичко, което трябва да знаете, за да имате хубави и поддържани крака
Снимка: iStock/Guliver

Педикюрът е козметична процедура, която се е превърнала в рутина и е станали задължителна за дамите, които държат на добрия външен вид. Какво трябва да имате предвид, кой тип процедура да изберете?

На първо място, определете какъв тип кожа имате на краката си. Сухата кожа е подходяща за прилагане на апаратен тип педикюр, мокър тип - комбиниран. Ако имате диабет, това трябва да се вземе предвид, тъй като краката стават възможно най-чувствителни, тук е подходящ съвсем лек тип педикюр. Киселинният педикюр сега става все по-популярен, той е добър за всички видове кожа, с изключение на чувствителната. Изберете специалист, който точно да идентифицира и определи вашия тип кожа.

Имате разширени вени? Ето как да се грижите за тях

Всеки иска да остарее грациозно, но не винаги можем да го направим. Ако имате разширени вени на краката, знаете, че състоянието може да...

Класическият педикюр включва накисване на краката, но това не винаги е добре. Подутата кожа създава проблеми както на специалиста, така и на клиента. Не забравяйте, че експертите смятат желанието за постигане на много меки пети неоправдано. Вие не сте бебе, така че меките бебешки крачета само ще ви причинят дискомфорт.

Специалистът и клиентът трябва заедно да решат колко кожа да се премахне. В края на краищата има необходими мазоли, например за балерините. Щом усетите, че пиленето не е като от чорап, е време да спрете процедурата. Не забравяйте, че неудобните обувки, спортът, наднорменото тегло и ходенето боси бързо променят състоянието на кожата. Но понякога това се дължи на грешен избор на педикюр.

Понякога проблемите изискват медицински педикюр - враснали нокти, кератоза, някаква патология. Ето защо, ако имате проблеми от този вид, помислете дали трябва да се свържете с компетентен специалист. В крайна сметка салонният педикюр преследва естетически цели.

Домашната грижа също е много важна, например пемзата трябва да се използва само ако имате груба кожа. След употреба вземете душ, изсушете краката си, полирайте ги с пила. Но не можете сами да обработвате мазоли по пръстите си. Много хора просто се нуждаят от меко пилене веднъж седмично. Можете също така да използвате пилинг за тяло и специални ръкавици за крака.

С този трик краката ви ще са топли и в най-големия студ (ВИДЕО)

Зима е, а навън става все по-студено и по-студено. Ниските температури могат да накарат ръцете и краката ви да се чувстват сякаш замръз...

Гъбичките не са противопоказание за педикюр, но трябва да се предупреди за това предварително. Що се отнася до формата на ноктите, заобленият квадрат е безупречен. Можете да направите това сами. Но трябва да се въздържате да премахвате кутикулата сами у дома, особено ако тя е доста солидна.

Мазолите могат да бъдат отстранени с помощта на продукти, съдържащи урея, киселини, особено ако краката са мокри. В салона грубата кожа се отстранява с пила. Можете да предотвратите този проблем, като купувате само удобни обувки и се въздържате от сериозни физически натоварвания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Свободните захари повишават риска от сърдечно-съдови заболявания

Семена от чиа: как влияят на кръвното

Коя храна може да провокира гастрит - отговорът на лекаря

Може ли супата да ни предпази от гастрит?

Как бананите вляят на кръвното - отговорът на учените

Лекар: Яжте доматите с това, за да са още по-полезни

Учени: Този ежедневен навик може да помогне за ранното откриване на рак на кожата

Кои билки ще Ви помогнат за шум в ушите

Булгар Биотик: вдъхновение от традициите и природата

Безплатни консултации на пациенти с репродуктивни проблеми в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com