Зависи ли от нас полът на бебето?

127453
Зависи ли от нас полът на бебето?
Снимка: Thinkstock/Guliver

Ново изследване показва, че майките, които искат момче трябва да наблягат на храните, богати на калций и натрий. Учените обясняват, че полът на детето се определя в момента на оплождането, в зависимост от сперматозоида, който носи или женски X, или мъжки Y-хромозоми. Ако яйцеклетката се оплоди от женски сперматозоид, то жената зачева момиче, и обратното.

Така че, за да имате бебе с желания от вас пол, можете да увеличите сперматозоидите с желания хромозом и съответно да намалите тези с нежеланите хромозоми, сочи едно от проучванията.

В Америка излекуваха още едно бебе от СПИН?

Само 4 часа след като се роди бебе в Америка, лекари успяха да спрат развитието на вируса на СПИН, с който е заразено детето. Това е в...

Ако често правите любов, очаквайте син. Сперматозоидите с Y-хромозома са дребни и подвижни, но не са така издръжливи като женските, които обаче са по-бавни. Ако правите секс два дни преди узряването на яйцеклетката, се зачеват момичета, а сексът по време на самата овулацията често води до раждане на момче.

Според британски експерти, шансовете за раждане на момче са по-големи, ако жената дълго време не може да забременее. До този извод достигнали след изследване на 5000 родители, на които отнело повече от година да заченат дете. 58% от тях се сдобили с момчета. При всяка следваща година в опити за зачеване, двойката увеличава вероятността да има момче с 4%.

Препоръчително е, жените, които искат да имат дъщери, да правят секс 2-3 дни преди овулация. Ако пък сте съгласни с теорията на учените, че храната също влияе на пола на бебето ви, наблягайте на калций и натрий за момче и магнезий и калций за момиче.

Ако приемете, че овулацията настъпва на 14-тия ден от цикъла на жената, двойките, които искат син, трябва да се въздържат от секс 3-4 дни преди това, за да увеличите концентрацията и подвижността на сперматозоидите. Така ще заченете по време на овулация или ден по-рано.

Бебето на Сиара е момче, рита, когато чуе музика

30-годишният годеник на Сиара разкри, че с певицата очакват момченце.   По време на телевизионно интервю рапърът Фючър сподели, ч...

Двойките, които искат момичета могат да се въздържат само два дни преди овулация, защото женските сперматозоиди са много по-издръжливи.

Източник: БГНЕС

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com