X
 
 

55 000 лв. чрез биткойни повече за борба с рака на гърдата

477 0
55 000 лв. чрез биткойни повече за борба с рака на гърдата
Снимка: iStock/Guliver
Фондация „Победи рака“ получи дарение в размер на 55 000 лв. благодарение на фондация „Битхоуп“, която чрез платформата си използва криптовалута за финансирането на различни каузи в сферата на здравеопазването, образованието и технологичните иновации.

Дарението от 3.6105 биткойна е направено от един от най-авторитетните покер портали в САЩ, използващи криптовалута.

Руски лекари посочиха най-важните причини за рак на гърдата

Руски лекари изясниха какви фактори влияят върху развитието на рака на гърдата и как да се поддържа здравето на жените. Това става ясно...

Става ясно, че средствата са събрани чрез благотворителни онлайн турнири, провеждани през октомври - Световният месец за борба с рака на гърдата. 

Ракът на гърдата е на първо място по честота на онкологична заболеваемост при жените и представлява 27.3% от всички злокачествени заболявания при тях.

Фондация „Победи рака“ е създадена през 2018 г. и е регистрирана в обществена полза. Тя стои зад проекта CancerCare.bg - първата в България уебплатформа за онкологични заболявания, която предоставя изчерпателна и достоверна информация за рак, проследява пътя на пациента - от симптомите, през диагнозата, до лечението и периода след него.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално