Андреева подписа обещанията към здравеопазването

45790
Андреева подписа обещанията към здравеопазването
Снимка: БГНЕС

В споразумението е записано, че за месец септември всички болници в страната ще получат на 100% изразходваните си средства, което следва да се изпълни до 10 декември. Изплащането на средствата за октомври и ноември ще бъде извършено най-късно до 20 януари 2014 година. Най-късно до 1 декември НЗОК ще сключва анекси с лечебните заведения за болнична помощ.

"Пирогов" протестира с клоуни от клиниката по смехотерапия

Ако някой сега посегне на управителя на "Пирогов", аз ще ги посъветвам да го окупират и ще дойда лично да стоя тук при тях, нямам дум...

Финансирането и осигуряването на ваксини за задължителните имунизации и реимнунизации преминава от НЗОК към МЗ от 1 януари 2014 г., като сумата от 29 млн. лв. остава в НЗОК. Увеличават се плащанията за стоматологична помощ с 10 млн. лв., но за сметка на други здравноосигурителни плащания.

„До днес се стигна по един много разумен път от разговори, които проведохме, заедно с БЛС и БЗС, министъра на финансите и премиера”, каза министърът на здравеопазването, цитирана от bTV.

"Констатирано бе, че има начин нещата да се случат. Тази среща е път, по който да доказваме, че сме от едната страна. Благодаря на министъра на финансите, защото този път нямаше това почти детско запъване, което виждахме в предишни години при бившия министър Дянков. Бюджетът беше така заложен, че за някои от клиничните пътеки беше нула, с много усилия, тези нули станаха 80 %, и ще бъдат на 100 % през месец януари. Правителството пое ангажимент заплащането на неразплатените разходи за болнична помощ да се изплатят до 20 януари 2014 г, както и други приети дейности”, каза още Андреева.

По думите й една от най-важните точки в „ангажимента” е за създаване на работна група към МС с включване на всички заинтересовани страни за подобряване на контрола в сектора и за стартиране на реална реформа в здравеопазването.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com