Аптечната камара: Атанасова е бивш министър

12543
Аптечната камара: Атанасова е бивш министър

Министър Десислава Атанасова е бивш министър на здравеопазването. Тя влезе в статуквото на всички други министри – правенето на нищо, занимаването с популистки мерки и тотално обслужване на интереса на един.

Това каза пред България он ер Антон Вълев, председател на Националната аптечна камара. Той прогнозира, че ще има период, в който аптечният пазар ще бъде монополизиран и след това цените ще се установят на високи цени.

Атанасова и Дянков: Война или не

Няма война между мен и Симеон Дянков. Това е диалог в бюджетна процедура. Това заяви здравния министър Десислава Атанасова пред камери...

В България никой не инвестира в здравето на хората. Инвестира се чрез здравната каса, когато човек е много зле, допълни Вълев. Доказателство за това е фактът, че драстично е паднала долната възрастова граница за сериозни заболявания – диабет, психични заболявания. А липсата на политика по отношение на аптеките ще доведе до отлив на фармацевти, коментира председателят на браншовата камара. В България има четири фармацевтични факултета, което понижава качеството на преподаване.

В момента има изчезване на аптеки, поява на фалшиви аптеки, а на много места аптеките ще затворят и хората няма да има откъде да си купуват медикаменти. До това ще се стигне, защото понижението на маржовете на търговците с 2% ще доведе до ръст в цените на лекарствата. Вълев е на мнение, че ще има сериозно поскъпване на цените на лекарствата, които се продават без рецепта. Цената на ацетилсалициловата киселина, пък ще се увеличи с 15% през есента.

Редактор: Петър Проданов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com