Безплатни консултации в София с водещ неврохирург от чужбина

3854
Безплатни консултации в София с водещ неврохирург от чужбина
Снимка: Медикъл Караджъ

На 3 и 4 октомври пациенти с мозъчни тумори и гръбначни заболявания ще имат възможността да се консултират безплатно в София с водещ неврохирург от Турция. Доц. д-р Зафер Оркун Токташ ще гостува у нас по покана на Звезделина Лютфи, управител на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“,в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината, като си партнират с едни от най-добрите лечебни заведения и специалисти от цял свят.

Доц. Токташ е специализирал неврохирургия в Медицинския факултет на Мармарския Университет, където е продължил и докторантурата си. Автор е на редица научни материали в областта на гръбначно-мозъчните заболявания и е един от най-авторитетните специалисти в южната ни съседка за лечение на мозъчни и гръбначни тумори, дискови хернии на гръбначни и шийни прешлени, сколиоза и гръбначни деформации.През 2014 г. е участвал в научно-изследователски дейности в Харвардския университет. Към момента преподава в Медицинския факултет на Бахчешехирския университет и приема пациенти в болница „Медикъл Парк Гьозтепе“, където разполагат с Center of Excellence за лечение на сколиоза.

Безплатни консултации с топ трансплантолог в София

Проф. д-р Бурак Кочак,уролог и един от най-търсените от пациентите специалисти за бъбречни трансплантации в Турция, ще консултира безп...

Тумори на главния и гръбначния мозък

Мозъчната хирургия изисква голяма прецизност, затова и в последните години от 20-и век се наложи понятието микрохирургия. В наши дни неврохирурзите работят над методи за свеждане до нула на грешките по време на операция. Съвременната апаратура за диагностициране и лечение на тумори вече позволява с милиметрична точност да се установят данни, необходими за планиране на ефективна терапия, като вид и стадий на тумора, наличие и локализация на разсейките. Тези възможности са от голяма полза както за лекарите, така и за болните.

С помощта на технологиите за интраоперативно сканиране и навигация е възможно хирургът още по време на самата операция да проследява каква част от тумора е почистил. Апаратите за томография и ангиография също се използват на място в операционната. Или казано накратко, в съвременните болници е възможно почти всички радиологични изследвания да се прилагат и в операционните зали. Все по-често намира приложение и методът на мониториране на нервната система по време на операцията. Това създава добри предпоставки за предотвратяване на вероятни увреждания, включително парализа след мозъчна операция.

Гръбначна хирургия и микрохирургия

Неврохирургът доцент Токташ с безплатни консултации във Варна

На 20 юли пациенти от Варна и региона ще имат възможността да се консултират безплатно с водещия неврохирург доц. д-р Зафер Оркун Токта...

Технологичните нововъведения в медицината доведоха до революционен напредък в областта на гръбначната хирургия през последните години. Например при дископатия, когато се налага хирургична намеса, до засегнатия участък се достига през кожен разрез от 1 – 1.5 см, като се работи със специален микроскоп за по-добра визуализация. Микрохирургичният метод е приложим както при един, така и при повече засегнати прешлени. Той е предпочитан от пациентите заради предимствата си, като например минимален белег след интервенцията, бързо възстановяване на тъканта, възможност за прохождане 6-8 часа след операцията и връщане към нормален живот след 15-20 дни възстановителен период.

Желаещите да се възползва от възможността за безплатна консултация с доц. д-р Зафер Оркун Токташ в София на 3-4 октомври 2018 г. трябва да се запишат предварително на телефоните на „Медикъл Караджъ“: 0879 977 401 или 0879 977 402. Те ще трябва да предоставят на място медицинските документи и образни изследвания, направени до момента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Коронавирусът в България: В 20 области няма нови случаи

Чрез мобилно приложение вече научаваме в коя аптека има дадено лекарство

Проф. Ива Христова: Грипът доминира над ковид

Ръст в броя на новите случаи на Ковид у нас за денонощие

Ин витро процедурите в България: Проблеми и решения (ВИДЕО)

България приема около 50 хил. медицински туристи годишно

Коронавирусът отключва заболяване при един от петима души

Забраняват създаването на нови болници до гласуване на новата здравна карта на България

Сблъсъци: Работещи в детското и училищното здравеопазване в София протестират (СНИМКИ)

Болница в Пловдив спечели дело срещу НЗОК

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com