X
 
 

Бойко Борисов: В България се правят най-модерните операции

574 0
photo of Бойко Борисов: В България се правят най-модерните операции
Снимка: БГНЕС
Надявам се всички да подкрепят кампанията за донорство, аз го направих. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание, предаде агенция „Фокус“.

„В България се правят най-модерните операции, трансплантации, имаме прекрасни хирурзи. Някои говорят, че от предразсъдъци донорството не е развито тук. Не само спасяваш живот, но и част от теб продължава да живее. Какъв е проблемът с предразсъдъците? 1151 човека чакат. И това след това ги връща изцяло към живот, прави ги абсолютно здрави хора. Надявам се всеки един да се замисли и да го прецени. И ако толкова си мислят какво би се случило като дадат орган, да си помислят – част от тях остава да живее. Става дума за хиляди хора. Надявам се да подкрепите и вие тази кампания“, добави още премиерът.

Стартира кампания за насърчаване на донорството

"Една кампания за донорството винаги е навременна. Сами съзнавате колко важен морален акт е то и как може да помага на обществото. В мо...

Припомняме, че заради недостатъчния брой на донорите и честия отказ на близките да дарят органите на починалия, Министерството на здравеопазването стартира Националната кампания за подкрепа на донорството и трансплантацията под мотото „Да! За живот!“ Кампанията стартира на 5 ноември 2019 г. и ще продължи един месец - до 5 декември тази година. Целта на кампанията е да се повиши осведомеността на обществото относно същността и значението на органното донорство.

Повече за кампанията може да прочете тук.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители