България вкарва Русия в червената зона на COVID - 19 в разгара на туристическия сезон

11651
България вкарва Русия в червената зона на COVID - 19  в разгара на туристическия сезон
Снимка: БГНЕС

В разгара на туристическия сезон е много вероятно руските туристи да нямат право да влизат в България. Това, заяви Ангел Кунчев – главен държавен здравен инспектор.

,,Вероятно ще вкараме Русия в червената зона. Хората от страните в тази зона не може да влизат в България. Това, разбира се не се отнася за българските граждани , прибиращи се от тези страни”, заяви, Кунчев по Нова телевизия. 

„Португалия изпадна в тежка ситуация, благодарение на това, че си внесе бразилския вариант. Очаквам Финландия ще изпадне в много неприятна ситуация, защото си внесе 500 положителни, които бяха на мач в Санкт Петербург. Това искаме да избегнем. Ясно е, че вирусът ще влезе в България, въпросът е това да не става бързо, ударно и с много хора”, обясни здравният инспектор.

Той добави: 

„Прогнозата за нова вълна не е преувеличена. Всичко зависи от това, как се развиват нещата около нас и как се държим ние. Определено има факти, които ни притесняват – продължаващото разпространението на Делта варианта на коронавируса. Внимателно следим ситуацията и, ако се налага, ще наложим мерки”. 

Според него има различни изследвания, които показват, че смесването на ваксините има добър ефект: „Ако в момента потърсите информация за коронавируса, ще видите, че има различни изследвания“. Не е невъзможно да се постигне доживотен имунитет.

Ангел Кунчев: Дори терористичен акт не върна света назад, както вирусът го направи

Какво ще се случи на есен е големият въпрос и това е, което ни притеснява. Това каза държавният главен здравен инспектор доц. Ангел Кун...

По думите му е направена перфектна система за организация от страна на здравната система: „Организираме пунктове в паркове и села. Какво повече да не направим?“. Той заяви, че е привърженик на американския модел като начин за стимул за ваксинация – ако човек откаже да се имунизира и се разболее, заплаща лечението си.

„Не може сред работещите в домове нивата на ваксинация да са около 20%“, каза доц. Кунчев. Според него хората, които работят с рискови групи или големи групи хора, трябва да се ваксинират.

Относно ваксинирането на деца заяви: „Няма разлика в ефектите от детската ваксинация в сравнение с другата“. На въпрос на водещите а повишени нива на миокардит след ваксинация на деца отговори: „Докато не получим твърда информация за миокардит, не можем да говорим със сигурност. Може да се окаже, че нивата на миокардит са същите и при неваксинираните“.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Без нови случаи на коронавирус у нас за денонощие

Нов спад в броя на заразените с Ковид, само в две области има нови случаи

Безплатни ваксини за коклюш за бременните у нас

Образователният министър: Класовете в карантина заради коклюша са под 100

28-годишен болен от коклюш

Колко още ще се занимаваме с коклюша? Доц. Ангел Кунчев с отговор

Днес става ясно ще обявят ли епидемия и извънредни мерки срещу коклюш

Спад в броя на новите случаи на коронавирус за денонощие

Колко струват тестовете за коклюш?

Промяна в направленията за мамография и ехография на млечна жлеза от 1 юли: Ето колко ще са валидни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com