Доц. д-р Солей Байрактар представя постиженията в лечението на рака

6997
Доц. д-р Солей Байрактар представя постиженията в лечението на рака

От 31 март до 1 април, вкл, доц. д-р Солей Байрактар, специалист по хематолия и медицинска онкология с натрупан опит в едни от най-успешните онкологични болници в света, ще гостува в София. Така пациенти,диагностицирани с рак у нас ще имат възможността да се консултират безплатно с доц. Байрактар. Тя е пристига у нас по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината, като си партнира с едни от най-добрите лечебни заведения и специалисти от цял свят във всяка медицинска област. Необходимо е предварително записване на телефоните на „Медикъл Караджъ“: 0879 977 402 или 0879 977 401.

Доц. д-р Солей Байрактар завършва медицина в университета Hacettepe през 2003 г. и заминава за САЩ, където специализира медицинска онкология и хематология и работи до 2015 г. Кариерата й преминава през едни от най-реномираните ракови центрове в света, сред които MD Anderson и Mercy Cancer Center. Участвала е в проучване за ролята на генистеина и ликопена в превецията на рака, както и във фаза 1-3 на клинични проучвания в областта на рака на панкреаса и на дебелото черво. Носител е на редица професионални награди и отличия, включително от Американското общество по клинична онкология (ASCO) и Wayne State University в Детройт. От 2015 г. е част от екипа на Онкологичния център в болница „Мемориал Шишли“ в Турция, където се прилагат индивидуализирани иновативни терапии, съобразени с конкретните нужди на всеки пациент, като по този начин се повишава успеваемостта на лечението и се намаляват нежеланите странични ефекти. Ето какво споделя оц. д-р Солей Байрактар за най-новите постижения при лечението на онкологичните заболявания.

Какво е значението на генетичния фактор при рака?

В 5 до 10% от случаите онкологичните заболявания са наследствени. Ако няколко човека от едно семейство са развили рак с еднаква или сходна локация, възможно е това да се дължи на генетично предразположение. В такива случаи обикновено ракът се диагностицира в по-млада възраст, често дори преди навършване на 50 години. В Генетичната ракова клиника на болница „Мемориал“ рискът от наследствено обусловен рак се установява с помощта на генетичен тест, който изследва кръвна проба за специфични изменения в ДНК и генетична информация. В зависимост от резултатите може да се дадат конкретни препоръки. Пациенти с онкологични заболявания от България могат да се възползват от възможността за безплатни консултации с доц. д-р Солей Байрактар на 31 март и 1 април 2017 г. Те ще трябва да предоставят на място всички медицински епикризи, които описват проведеното до момента лечение, както и актуални изследвания на английски език.

Какви генетични тестове може да си направи един пациент?

Генетичният тест е първата по рода си идея за персонифицирана медицина, изцяло съобразена с индивидуалните изисквания на пациента. Той анализира генетичната предразположеност на физическите лица към различни преносими хронични заболявания и от друга страна предлага подробни препоръки за хранителен режим и физическа активност, според всекидневния начин на живот на пациентите. Благодарение на този метод и направените генетични изследвания, Вие може да разберете най-честите рискови фактори за Вашето здраве, на базата на най-разпространените заболявания в страната. В днешно време, значителна част от заболяванията, причиняващи тежки състояния или смърт, се характеризират като сложни хронични заболявания. Например затлъстяване, сърдечни заболявания, остеопороза, диабет, церебрални съдови заболявания и рак, могат да са както генетично унаследени, така и придобити, в зависимост от начина на живот и условията на околната среда. След изследване на генетичната структура, появата на споменатите по-горе заболявания може да бъде предотвратена. Всички пациенти над 2-годишна възраст имат възможност да се подложат на подобен тест.

Вечното здраве изглежда достижимо благодарение на проект на български учен (СНИМКА)

Представяте ли си човешкият организъм да може да усвоява всички полезни вещества, които му трябват. Звучи като научна фантастика, но вс...

Tехнологии при лечението на онкологичните заболявания в Група Болници “Мемориал”

Апаратурата, с която се работи при пациенти с рак, е последна дума на техниката, изцяло съобразена с целта да се щади общото здраве. Това са:

ПЕТ скенер – PET/CT позитронно-емисионна томография) – Това е един от най-ефективните методи за образна диагностика днес, представлява съчетание на компютърна томография със сцинтиграфия и позволява ранно откриване на тумори по цялото тяло.

Truebeam STx - Технологията за радиотерапия Truebeam STx комбинира едновременно процедурите лъчетерапия и радиохирургия. Тази технология дава възможността за прилагане на по-висока доза радиация за по-кратък период от време и осигурява висока ефективност на лечебния процес.

Системата Truebeam STx, с възможността си за комбинация на реалните изображения в процеса на лечението, с позиционирането на пациента в желаната посока и положение, с управлението на движението и светлината, с прецизността за коригиране на дозировката при лъчелечението, осигурява проникването на лъча да достигне целта точно на болното място, като предпазва максимално околните здрави тъкани на лекуваната област.

4 начина да се отървете от паническите пристъпи без лекарства

Паническите пристъпи са ужасни, дори да не изпадате в най-крайни фази предизвикват неудобство и безредие. Ръцете ви започват да се потя...

Кое е най-новото при лечението на рака?

Лечението на рака е една от областите, в които през последните години се осъществяват най-много иновативни постижения и натрупване на знания. Моделът „One size fit all“ (Един подход за всички болни) е заменен от метода на „индивидуална терапия“. Т.нар. „умни“ лекарства и терапиите с антитела, насочени само към раковите клетки, увеличават продължителността и качеството на живот на пациента.

Разпознавайки някои антигенни структури в раковата тъкан, те разрушават само тези клетки и в същото време намаляват до минимум увреждането на здравите тъкани. По този начин се елиминират проблеми, които могат да предизвикат нежелани ефекти у пациента.

Повече за Група болници „Мемориал“

„Мемориал“ е първата болница в Турция и 21-та в света, получила Акредитация за качество от JCI (Joint Commission International). Под шапката й са 10 болници, 4 медицински центъра и 1 уелнес център в Истанбул, Анкара, Анталия, Диарбекир и Кайсери. Болнична група „Мемориал“ е въвела редица иновации в турското здравеопазване и всяка година е посещавана от над 35 000 международни пациенти от 92 държави, включително и България. Онкологичният център „Мемориал“ предлага индивидуализирани иновативни терапии, съобразени с конкретните нужди на всеки пациент, като по този начин повишава успеваемостта на лечението и намалява нежеланите странични ефекти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com