Информационни кампании за ваксинация срещу коронавируса вече има - но колко струват?

3789
Информационни кампании за ваксинация срещу коронавируса вече има - но колко струват?
Снимка: Getty Images/Guliver

Кампанията "Ваксинирай се! Заедно ще успеем" се излъчва вече около 2 седмици безплатно по БНТ, bTV и "Нова телевизия", по тематичните им канали и по БНР. Тя е на здравното министерство (МЗ) и е първата такава кампания за поощряване на ваксинацията срещу COVID-19.

От МЗ обаче не казват каква е цената на кампанията и кой е автор, пише в. "Сега". Изглежда в изработването ѝ участва агенция "Крю кастинг" (Crew casting). Тя подбира актьори в редица български сериали като "Откраднат живот", "Под прикритие", "Столичани в повече" и др.

Министърът на туризма не пое отговорност за задължително ваксиниране срещу COVID-19 в сектора

България е една сигурна дестинация и така я рекламираме. Утре, 1 юни, ще е ясно с колко ще поевтинеят плажните принадлежности – ч...

Какво е известно като официална информация от МЗ - в рамките на кампанията за популяризиране на ваксинацията са създадени аудио и видео клипове с дълга версия от 45 секунди и кратка от 21 секунди. "Основната цел е отново в дневния ред на обществото да бъде поставена темата за ваксинацията. Акцент във видео и аудио материалите е и начинът за записване за ваксинация във ваксинационните пунктове чрез портала "Регистрация за ваксинация". Целева група е и немалкият процент на колебаещи се дали да се ваксинират граждани".

Освен това - здравното министерство твърди, че не плаща за излъчването на клиповете. МЗ уверява и, че работи и с други медии и с конкретни журналисти с ресор "Здравеопазване", на които се разчита да предоставят достоверна информация за ваксините: "За разпространението на вярна и на достъпен за широката общественост език информация Министерството на здравеопазването разчита и на доказали се във времето и сред аудиторията си централни и местни медии, в които работят професионалисти с дългогодишен опит при отразяването на сектор "Здравеопазване", в. т.ч. и на ресорни журналисти, чиято дейност през годините ги е утвърдила като източник на обективна и проверена информация".

Здравното министерство подава ежеседмично информация и предлага събеседници в сутрешните блокове на двете най-гледани частни телевизии по темата за ваксините, казват от МЗ. "Съвместно с екипите на "БТВ Медия груп" и "Нова Броудкастинг груп", МЗ направи възможно, под формата на тематични ежеседмични специализирани рубрики "Питай за вакснините" по Нова телевизия и "COVID-19: Ваксините" по Би Ти Ви, в сутрешните блокове на двете телевизии до аудиторията на медиите да достига актуална научно доказана информация за ваксините срещу коронавирусната инфекция, за смисъла от тяхното поставяне, за възможните странични реакции и за добавената стойност от ваксинирането за обществото. За двете тематични рубрики МЗ помагаше с материали и гости".

В телевизионния ефир в момента върви и още един видеоклип, който агитира българите да се ваксинират срещу коронавируса. Неговото заглавие е "Ваксинирай се, ваксината спасява". Тази реклама е по поръчка на Европейската комисия, която във видеото благодари за подкрепата на българското Министерство на здравеопазването и на УНИЦЕФ. "Когато поне 70 процента от нас се ваксинират, ще можем да се справим с вируса и да се върнем в прегръдките на живота. Информирай се, ваксинирай се, прегърни живота", гласи текстът на този видеоклип. По неофициална информация ЕК е предвидила бюджет за излъчването на тази реклама в ефира на най-гледаните телевизии у нас.

Нова заповед: Личните лекари ще могат да ваксинират всички, а не само пациентите си

Общопрактикуващите лекари ще участват в осъществяването на имунизационната кампания срещу COVID-19, като ваксинират и желаещи лица извъ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Коронавирусът в България: За поредно денонощие няма регистрирани смъртни случаи

Експерт: Има бум на коклюш, но ваксинираните го изкарват по-леко

Симидчиев за НЗОК: ГЕРБ овладява напълно здравеопазването

Пред епидемия от коклюш ли е страната ни и кои са най-застрашени: Отговорите от Ангел Кунчев

Бебета в България са починали от коклюш

5400 лева струва фиктивната операция на жената в Бургас

Коронавирусът в България: Едва 2 са новите случаи за денонощие

Депутатите одобриха Националната здравна стратегия до 2030 г.

След сигнал: „Медицински надзор“ проверява частна болница в Бургас

Само на хартия: Жена се оплака от фиктивна операция в Бургас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com