Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Истината за системата: Бивш здравен министър я повтори - никой не иска да се разбира

11 април 2024, 08:05 часа • 4559 прочитания

Бях подложен на доста унизително гласуване в парламентарната здравна комисия заради решението ми да сменя директора на "Пирогов". Това заяви бившият здравен министър проф. Христо Хинков - припомнете си: Защо здравен министър не може да уволни шеф на голяма болница: Проф. Христо Хинков в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Оказа се и, че не мога да проведа конкурсите за смяна на директорите на редица болници, чийто мандат изтича и трябва да има конкурси поне 2 месеца по-рано, за да няма дупка. "Като цяло останах с впечатление, че моите възможности за управление на цялата система са доста ограничени", каза проф. Хинков.

ОЩЕ: Шефът на "Пирогов" бави делото по отстраняване - нямал 15 лева за съдебни такси

Горе-долу е така, всеки държи на своя интерес - така бившият здравен министър отговори на въпрос на БНТ дали просто политически се прикриват нередностите в здравната система, макар че има достатъчно данни от доклади, за да се вземат мерки. Той самият категорично повтори, че повече не иска да се занимава с министерска работа, че вече е на години и е време по-млади хора да поемат щафетата: Тъмна картина в "Пирогов": На фокус са обществени поръчки

Проф. Хинков призна и, че не е могъл да завърши нито една планирана от него голяма реформа в здравната система - имало е старт на важни дейности, дано да има финал, гласеше посланието му.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес