Ивелина Георгиева е директор на Националния център за медицинска помощ

3186
Ивелина Георгиева е директор на Националния център за медицинска помощ
Снимка: БГНЕС

Mинистър Николай Петров назначи д-р Ивелина Георгиева на длъжността „директор“ на Националния център за обучение и квалификация в системата на спешна медицинска помощ (НЦОКССПМ), създаден с ПМС № 239 от 13 септември 2016 г., съобщиха от МЗ.

Д-р Ивелина Георгиева е магистър по медицина и има призната медицинска специалност по „Социална медицина и здравен мениджмънт“. От 2010 до 2012 г. е началник на отдел „Спешна медицинска помощ“ в Министерството на здравеопазването, по-късно, в продължение на три години изпълнява длъжността „директор“ на медицинската дирекция в МЗ. Има преминати курсове „Национална система 112“, „Управление на администрацията“, „Разработване на стратегии и формиране на политики“ и „Здравна политика, икономика и мениджмънт в здравеопазването“ и др.

Иван Алексиев, кмет на Поморие: Държавата е абдикирала от общинското здравеопазване

Преди дни здравният министър проф. Николай Петров призна, че у нас има застрашени от фалит болници. Пръв по-видим бе слу...

Конкурсът за директор на НЦОКССПМ премина в три етапа, а желаещите да поемат управлението на Националния център бяха двама – д-р Десислава Кателиева и д-р Ивелина Георгиева. На първи етап комисията, определена със заповед на министър Петров, разгледа постъпилите от кандидатите документи и установи допустимост, съгласно минималните и специфични изисквания за заемане на длъжността.

На 26.09., в рамките на втория етап от конкурса, комисията изслушва защитата на концепциите за „Управление и развитие на Национален център за обучение и квалификация в системата на спешна медицинска помощ“, като и двамата кандидати получават оценки, позволяващи им явяване на трети етап – интервю. Д-р Десислава Кателиева не покрива минималния резултат, при който интервюто се счита за успешно издържано, поради което не е класирана.

Припомняме, че създаването на Националния център е в изпълнение на Концепцията за развитие на системата за спешна помощ 2014-2020, а неговото изграждане и оборудване са в изпълнение на проект „Подобряване на условията за лечение на спешните състояния“, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

Проектът е на стойност 7 млн. лв. и е с продължителност 34 месеца. Средствата ще бъдат използвани и за обучение на близо 7000 лекари и професионалисти от системата на спешна помощ. Основната цел е повишаване на знанията и уменията им и създаване на устойчивост в системата. По този начин, чрез осигуряване на квалифициран персонал, ще се повиши качеството на оказваната спешна медицинска помощ, в съответствие с приоритетите на Министерството на здравеопазването.

Планира се сериозно увеличение на бюджета на Здравната каса

Имаме уверения за сериозно увеличение на бюджета на Здравната каса. Това каза здравният министър проф. Николай Петров, който не пожел...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Ангел Кунчев: Доста близо сме до епидемия от коклюш

Без неваксинирани за коклюш деца в училище: Здравният министър отговори

Онлайн обучение заради коклюш - по преценка на директора

Поставят първата ваксина срещу коклюш при бебетата по-рано

Държавата да се раздвижи и да подсигури ваксини: Личен лекар за завръщането на коклюша

Очаква ли ни национална епидемия от коклюш?

Коронавирусът в България: Само в 3 области има открити нови случаи

Доц. Мангъров: Бременните жени може да се ваксинират срещу коклюш

Депутати предлагат забрана за пушене на закрито за всички устройства

Още четири случая на коклюш в Бургас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com