Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Координирана грижа срещу рака под един покрив

10 юни 2024, 07:14 часа • 710 прочитания

Здравна група Acibadem,  която вече 25 години е лидер в онкологичното лечение в Турция, предлага пълната гама от възможности за лечение както за възрастни, така и за деца, диагностицирани с онкологични заболявания. „Нашата цел е да унищожим тумора, като същевременно защитим здравите тъкани, като по този начин позволим на пациентите да живеят в добро здраве“, казва проф. Джихан Урас, директор на Сенологичния институт Acibadem. Чрез обединяването на координирани онкологични грижи под един покрив, Acibadem трансформира начина, по който пациентите имат достъп до своите лекари и всички здравни услуги, което води до уникално изживяване за пациентите. Тук хирурзите, радиационните онколози и медицинските онколози работят в тясно сътрудничество, за да осигурят цялостна грижа и да постигнат възможно най-добрите резултати за пациентите.

Какво лекуваме

Acibadem има за цел да гарантира, че всеки пациент с рак има достъп до възможно най-добрите грижи, казва проф. Джихан Урас. Медицинските екипи комбинират опит, състрадателна грижа и напреднали технологии, за да предоставят най-безопасното и ефективно лечение за много видове рак, включително:

• Урологични ракови заболявания (на простатата, бъбреците, пикочния мехур и тестисите)

• Гинекологични ракови заболявания (цервикален, овариален, ендометриален)

• Рак на стомашно-чревния тракт (хранопровод, стомах, колоректален, панкреас, черен дроб)

  • Рак на гърдата

• Тумори на главния и гръбначния мозък

• Рак на главата и шията

• Рак на костите

• Рак в областта на гръдния кош

• Лимфом

• Меланом

• Ракови заболявания в детска възраст

Видове лечение

Acibadem е водеща дестинация за лечение на рак в Турция и предоставя пълна гама от услуги за онкологични заболявания. Използват се съвременни технологии и персонализиран, ориентиран към пациента подход. В Acibadem всеки пациент с рак получава индивидуален план за лечение, съобразен с неговите уникални нужди. Лечението може да включва комбинация от различни възможности.

Хирургично лечение

Успешното хирургично отстраняване на тумора е най-ефективният подход за елиминиране на много видове рак. Затова операцията често се посочва като основно лечение, което дава най-добри шансове за излекуване, ако туморът може да бъде напълно отстранен. Успехът на резекцията на тумора значително повишава както вероятността за излекуване и преживяемостта, така и ефективността на последващото лечение.

В Acibadem оперативното лечение на рак се извършва предимно чрез минимално инвазивни методи, като се използват специфични хирургически инструменти вместо традиционната отворена хирургия. Освен това, хирурзите там имат богат опит в роботизираната хирургия - усъвършенствана форма на лапароскопска хирургия. Роботизираната хирургия дава възможност на лекаря да извършва операции с помощта на инструменти, прикрепени към роботизирани ръце. Минимално инвазивната хирургия не само позволява по-добри резултати, но и улеснява по-бързото възстановяване и намалява риска от усложнения.

Системни терапии

В Acibadem се прилагат всички видове системна терапия за лечение на онкологични заболявания.

  • Химиотерапията използва лекарства, които циркулират с кръвта, за да унищожават ракови клетки в цялото тяло. Този тип лечение се използва за лечение на рак почти при всяка локация.
  • Имунотерапията има за цел медикаментозно да подсили имунния отговор, така че имунната система да различава, таргетира и унищожава раковите клетки по-ефективно.
  • Прицелната терапия е вид онкологично лечение, насочено към генетичните промени или мутации, които превръщат здравите клетки в ракови. За разлика от традиционните терапии, таргетните лекарства са създадени да атакуват специфични аномалии в раковите клетки.
  • Хормоналната терапия се използва при лечението на определени видове рак, които разчитат на хормони за растежа си, като рак на простатата и рак на гърдата.

Лъчетерапия

Напредъкът в технологиите революционизира лечението на рак с лъчетерапия и я превърна в една от най-обещаващите модалности. Днес лъчетерапията е призната като ценна опция за лечение на много видове рак. През последните 25 години Acibadem е сред първите в използването на най-съвременните технологии за лъчетерапия и ефективно лечение на рак. Накратко, радиационната онкология използва радиация за елиминиране на туморни клетки. С помощта на прецизно доставено облъчване е възможно раково образувание да се унищожи или намали, без необходимост от хирургическа интервенция. Лъчетерапията може да се прилага като основно лечение или след операция, за да се сведе до минимум рискът от рецидив.

Истории за успеха: Пътуване на надеждата до Acibadem в Турция

Историите на успешно лекувани пациенти илюстрират отличните резултати, които могат да се постигнат в лечението на рак с помощта на всички налични възможности.

57-годишна жена от Босна с диагноза рак на гърдата се обръща към Acibadem. Преди това е потърсила помощ в различни клиники и се е срещнала с редица лекари в родната си страна, само за да разбере, че се нуждае от комплексно лечение. В онзи момент нейна приятелка ѝ предлага болница Acibadem в Истанбул, където съпругът ѝ е лекуван от рак на пикочния мехур. Жената се свързва с информационния офис на Acibadem в Сараево в петък, а на следващия понеделник лети от Сараево за Истанбул за консултация. Тя се среща с хирург, който ѝ обяснява плана за лечение, включващ химиотерапия за първоначално свиване на тумора, последвана от безопасна и ефективна резекция на тумора, и накрая лъчетерапия, за да се гарантира унищожаването на всички ракови клетки и да се намали рискът от рецидив. Консултира се и с медицински онколог и лъчетерапевт, за да получи подробна информация за заболяването и етапите на лечение.

„Лечението започна с химиотерапия, последвана от хирургично отстраняване на тумора. Тя претърпя органосъхраняваща операция със запазване на гърдата, която включва изрязване на тумора с безопасна граница от околните здрави тъкани, като същевременно се запазва естествената форма и вид на гърдата във възможно най-голяма степен“, разказва проф. Джихан Урас. След операцията, 57-годишната пациентка преминава еднократна сесия лъчетерапия, докато разрезът все още не е затворен - техника, известна като интраоперативна лъчетерапия (IORT). Същевременно пластичният хирург извършва процедурата по реконструкция и възвръщане формата на гърдата. Днес пациентката живее без рак вече повече от 3 години, което е прекрасно, коментира хирургът от Acibadem.

Експертният екип на Acibadem, специализиран в персонализирана и цялостна грижа, се стреми да съдейства максимално на всеки пациент преди, по време на лечението и след него. Центърът за международни пациенти пък планира подробно всяка стъпка от пътуването.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес