Лекарският съюз даде предложения как да се нормализира кадровата политика в болниците

7123
Лекарският съюз даде предложения как да се нормализира кадровата политика в болниците

Спиране на всякакви уволнения и назначения в болниците в цялата страна - този призив отправи Българският лекарски съюз към здравния министър д-р Таня Андреева. БЛС предложи и конкретни мерки относно кадровата политика в болниците в своето съобщение.

От съсловната организация препоръчват а има наредба за избор на ръководните постове с конкурс, като се определят ясни и точни критерии и изисквания за заемане на съответните длъжности. Също така да се заложи изрично, че те могат да се освобождават само при неизпълнение на ангажиментите, поети при конкурса, или несправяне с работата по конкретни показатели. Според БЛС така ще се предотвратят т.нар. "политически чистки". Трета препоръка към Андреева е да не се приемат препоръки от никакви политически партии, лица или организации за назначаване на ръководни кадри в здравеопазването, а четвъртата - единият член на Борда на директорите да бъде представител на Министерството на земеделието, съответно на общините, в зависимост от позицията на принципал, а вторият член да се избира от колектива на съответното лечебно заведение.

Лекарите отидоха пред НЗОК и поискаха оставката на д-р Пламен Цеков

Заканата на Българския лекарски съюз за национален протест срещу НЗОК и новата методика за определяне на бюджетите на болниците в стран...

Българският лекарски съюз отправя предложенията към здравния министър, тъй като няма правомощията да налага решения в тази сфера.

През последните дни редица болници изразиха несъгласие с промените в ръководния си състав. Онкологичната болница в София протестира срещу връщането на бившия си директор в ръководството, а в сряда медиците от хасковската болница се обявиха в защита на директора, който попада в списъка с уволнения на Министерство на здравеопазването.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване