X
 
 

Лекарският съюз се готви да съди Здравната каса

1063 0
photo of Лекарският съюз се готви да съди Здравната каса
Снимка: БГНЕС
Българският лекарски съюз е готов в най-кратки срокове да съди Здравната каса, ако не изплати на болниците сумите, похарчени в повече от предварително планираното.

Това обявиха от съсловната организация, след среща с ръководството на касата, на която стана ясно, че лечебните заведения за последната една календарна година са били ощетени с 34 млн. лв.

От лекарското съсловие настояват тази сума да бъде изплатена от страна на касата.

По време на срещата се изтъкна, че е възможно, независимо от факта, че според новия рамков договор болниците имат право да се възползват от 3-процентно увеличение на бюджетите си, парите отново да не стигнат.

БЛС: Има клинична пътека за сърбеж на палеца на левия крак

В българското здравеопазване има клинична пътека за сърбеж на палеца на левия крак. Този парадокс доказва, че клиничните пътеки у нас т...

Загатна се за идеята бюджетите на лечебните заведения да бъдат коригирани, но конкретика по въпроса все още няма, пише Дарик.

Председателят на БСП Венцислав Грозев коментира, че още през април са сезирали касата за непостъпило плащане в размер на 18 770 711 лв. за дейности в болнична помощ и 406 770 лв. за медицински изделия. Той е категоричен, че това са изразходвани средства за периода април 2016 г. - ноември 2016 година., приети за обезпечаване от НЗОК с решение № РД-НС-04-6 от началото на 2017 г.

Грозев заяви, че търпеливо очакват да видят какво ще е решението на касата за неизплатената надлимитна дейност.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители