X
 
 

Медицински специалисти от цялата страна излизат на протест

1572 0
photo of Медицински специалисти от цялата страна излизат на протест
Снимка: БГНЕС
Днес в 15:00 часа пред Народното събрание медицинските специалисти (медицински сестри, рехабилитатори, фелдшери и др.) от цяла България ще излязат на поредния протест, който самите те организират.

За пореден път те ще настояват за промяна в законодателството - специално да могат да бъдат учредявани съсловни организации, за достойно заплащане на труда им, както и за алармиране на обществеността за безобразията, които се извършват в болниците, вследствие на сега действащата здравна система в България, пишат организаторите.

Медицинските сестри - на протест на 11 септември, полицаи и пожарникари ще подкрепят

11 септември, 15:00 часа, пред Народното събрание – това е мястото, където медицински специалисти от цяла България ще излязат на ...

Този път протестът обещава да бъде мащабен, защото подкрепа и присъствие са заявили пациентски организации, част от магистър-фармацевтите, както и лекари-специализанти, Съюзът на артистите в България, Синдикалната Федерация на служителите в МВР и пожарната служба и други синдикати и организации от страната. Единствено Българският лекарски съюз не подкрепя протеста.

Пред Actualno.com организаторите споделиха, че ще разкажат "потресаващи" истории от ежедневието в болниците.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители