X
 
 

МЗ обяви конкурс за директор на МБАЛНП „Св. Наум“ в София

1739 0
photo of МЗ обяви конкурс за директор на МБАЛНП „Св. Наум“ в София
Снимка: Actualno.com/Тодор Маргаритов
Министерство на здравеопазването обявява конкурс за възлагане управлението на МБАЛНП „Св. Наум“ в София. Към момента изпълнителен директор на болницата по неврология и психиатрия е акад. проф. д-р Иван Миланов.

Изисквания към кандидатите са да притежават образователно-квалификационна степен "магистър" по медицина или дентална медицина и квалификация по здравен мениджмънт. Могат да кандидатстват и лица с образователно-квалификационна степен "магистър" по икономика и управление и с придобита образователна или научна степен, специалност или преминато обучение за повишаване на квалификацията в областта на здравния мениджмънт.

Медици без специалност ще продължат да практикуват засега, поради липса на кадри

Третата поред отсрочка от 4 години за джипитата без специалност „Обща медицина" прие парламентът на първо и второ четене с промен...

Кандидатите трябва да имат най-малко пет години трудов стаж като лекар, съответно лекар по дентална медицина, или икономист и трябва да имат придобита специалност и да не са осъждани на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, освен ако са реабилитирани.

Те трябва да представят програма за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период, а темите, предмет на събеседване с кандидатите са: „Мястото и ролята на лечебното заведение в системата на здравеопазването, повишаване качеството на медицинското обслужване, приоритети за бъдещото развитие.“

Те ще трябва да отговарят и на следните допълнителни въпроси по темата: характеристики, обуславящи особеното място на лечебното заведение в системата на здравеопазването в България; методи за подобряване на финансовото състояние на лечебното заведение; системи за управление на качеството в лечебното заведение и органи на управление на лечебното заведение – права и задължения. По време на събеседването комисията по провеждане на конкурсите ще има право на други допълнителни въпроси от областта на здравния мениджмънт и действащата нормативна уредба, прилагана при управлението на държавните лечебни заведения.

Документите за участие в конкурса могат да се получават от кандидатите в лечебното заведение всеки работен ден до 18 юни, а се подават в деловодството на Министерство на здравеопазването 19 юни всеки работен ден. Конкурсът ще се проведе на 20 юни от 10.30 часа в Министерство на здравеопазването.

Проф. Асен Балтов: В България има прекалено много болници

У нас има прекалено много болници, достигнат е праг на насищане. Това заяви директорът на болница "Пирогов" проф. д-р Асен Балтов пред ...

Контролът по изпълнението на конкурсите е възложен на зам.-министър Жени Начева.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално