МЗ обяви конкурс за директор на МБАЛНП „Св. Наум“ в София

7537
МЗ обяви конкурс за директор на МБАЛНП „Св. Наум“ в София
Снимка: Actualno.com/Тодор Маргаритов

Министерство на здравеопазването обявява конкурс за възлагане управлението на МБАЛНП „Св. Наум“ в София. Към момента изпълнителен директор на болницата по неврология и психиатрия е акад. проф. д-р Иван Миланов.

Изисквания към кандидатите са да притежават образователно-квалификационна степен "магистър" по медицина или дентална медицина и квалификация по здравен мениджмънт. Могат да кандидатстват и лица с образователно-квалификационна степен "магистър" по икономика и управление и с придобита образователна или научна степен, специалност или преминато обучение за повишаване на квалификацията в областта на здравния мениджмънт.

Медици без специалност ще продължат да практикуват засега, поради липса на кадри

Третата поред отсрочка от 4 години за джипитата без специалност „Обща медицина" прие парламентът на първо и второ четене с промен...

Кандидатите трябва да имат най-малко пет години трудов стаж като лекар, съответно лекар по дентална медицина, или икономист и трябва да имат придобита специалност и да не са осъждани на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, освен ако са реабилитирани.

Те трябва да представят програма за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период, а темите, предмет на събеседване с кандидатите са: „Мястото и ролята на лечебното заведение в системата на здравеопазването, повишаване качеството на медицинското обслужване, приоритети за бъдещото развитие.“

Те ще трябва да отговарят и на следните допълнителни въпроси по темата: характеристики, обуславящи особеното място на лечебното заведение в системата на здравеопазването в България; методи за подобряване на финансовото състояние на лечебното заведение; системи за управление на качеството в лечебното заведение и органи на управление на лечебното заведение – права и задължения. По време на събеседването комисията по провеждане на конкурсите ще има право на други допълнителни въпроси от областта на здравния мениджмънт и действащата нормативна уредба, прилагана при управлението на държавните лечебни заведения.

Документите за участие в конкурса могат да се получават от кандидатите в лечебното заведение всеки работен ден до 18 юни, а се подават в деловодството на Министерство на здравеопазването 19 юни всеки работен ден. Конкурсът ще се проведе на 20 юни от 10.30 часа в Министерство на здравеопазването.

Проф. Асен Балтов: В България има прекалено много болници

У нас има прекалено много болници, достигнат е праг на насищане. Това заяви директорът на болница "Пирогов" проф. д-р Асен Балтов пред ...

Контролът по изпълнението на конкурсите е възложен на зам.-министър Жени Начева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Ангел Кунчев: Доста близо сме до епидемия от коклюш

Без неваксинирани за коклюш деца в училище: Здравният министър отговори

Онлайн обучение заради коклюш - по преценка на директора

Поставят първата ваксина срещу коклюш при бебетата по-рано

Държавата да се раздвижи и да подсигури ваксини: Личен лекар за завръщането на коклюша

Очаква ли ни национална епидемия от коклюш?

Коронавирусът в България: Само в 3 области има открити нови случаи

Доц. Мангъров: Бременните жени може да се ваксинират срещу коклюш

Депутати предлагат забрана за пушене на закрито за всички устройства

Още четири случая на коклюш в Бургас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com