Наруши ли председателят на КНСБ COVID мерките?

9487
Наруши ли председателят на КНСБ COVID мерките?
Снимка: БГНЕС

Спазва ли президентът на КНСБ Пламен Димитров противоепидемичните мерки и правилно ли е присъствието му днес (15 октомври) на масово събитие в столицата? Става въпрос за конференцията "Зеленият преход - решения и предизвикателства за България", на която присъства и Франс Тимерманс, заместник-председателят на Европейската комисия, който отговаря за Европейската зелена сделка. Тези въпроси са на дневен ред, след като изглежда ясно, че Димитров може да е бил контактен с лидера на БСП Корнелия Нинова, която от вчера е с потвърден положителен тест за COVID-19.

"В последните дни имах много интензивни срещи с браншови организации, работодатели, синдикати, граждани, колеги. Бих искала да предупредя всички, с които съм се срещала, че от днес съм положителна с COVID-19". Това написа Нинова на профила си във Facebook снощи.

КНСБ поиска връщане на стария модел на мярката 60/40 и разширяване на обхвата й

От КНСБ настояват да се върнат старите критерии по мярката 60/40, като се разшири обхватът й, така че от нея да се възползват по-голям ...

За срещата между двамата вчера (14 октомври) бе обявено на официалния сайт на КНСБ. На нея са били обсъдени действията, които трябва да се предприемат за подкрепа на домакинствата, бизнеса и в други сектори. Заглавната снимка е показателна.

Actualno.com потърси за коментар пресцентъра на КНСБ с въпрос дали е удачно присъствието на Димитров на събитие ден след като е бил пряко контактен с болен от COVID-19. От там ни отговориха, че той има направен отрицателен тест днес сутринта, освен това има пълен ваксинационен курс срещу вируса. Според тях това е напълно достатъчно, за да не бъде възпрепятствано присъствието му на форума, на който участва Тимерманс.

70 млн. лв. са COVID загубите на столичния градски транспорт

Зapaди пaндeмиятa и нaмaлeния пътниĸoпoтoĸ Cтoличният гpaдcĸи тpaнcпopт тъpпи oгpoмни зaгyби. Cпopeд ĸмeтa нa Coфия Йopдaнĸa Фaндъĸoвa ...

Не на това мнение са обаче от здравното министерство в хипотеза, че някой е установено контактно лице на заразен с коронавирус. От горещата телефонна линия на Министерство на здравеопазването бяха категорични, че контактно лице няма как да бъде освободено от 10-дневна карантина, считана от последния контакт със заболялото лице, дори при наличието на отрицателен тест за коронавирус и сертификат за ваксинация.

Остава въпросът дали г-н Димитров е официално определен от РЗИ - София като контактно лице. Actualno.com се опита да се свърже многократно с инспекцията за отговор, но без успех.

За близък контактен се определя лице с директен физически контакт с пациент с COVID-19 (напр. ръкостискане) или директен (лице в лице) контакт с пациент с COVID-19 на разстояние до 2 метра и продължителност над 15 минути.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Спад в броя на новите случаи на коронавирус за денонощие

Колко струват тестовете за коклюш?

Промяна в направленията за мамография и ехография на млечна жлеза от 1 юли: Ето колко ще са валидни

Ще се обяви ли епидемия от коклюш и ще има ли строги мерки?: Говори доц. Ангел Кунчев

Коклюшът се разраства: Още една област светна в червено

Вдигат заплатите в Пирогов

Два нови случая на коклюш в област Сливен

Прокуратурата каза прекратено ли е производството за Даная

Проучване: Българските родители - твърдо “за“ ваксиниране на децата

Фармацевт: И в складовете няма ваксини за коклюш

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване