Няма потвърждение за двама болни българи от коронавирус, пътували до Сидни

6293
Няма потвърждение за двама болни българи от коронавирус, пътували до Сидни
Снимка: БГНЕС

Все още няма потвърждение дали има положителен за коронавирус резултат от изследванията на двамата българи, пътували в самолета Доха -Сидни , Австралия. Този, който се е върнал вече в България се изследва, макар че няма никакви симптоми. Това каза на традиционния брифинг на кризисния щаб главния държавен инспектор д-р Ангел Кунчев: "Видяхте каква буря се разрази в мрежата заради грешно съобщение , че има двама българи с положителни проби. Намерихме координатите им, мъжът, който се върна в България няма никаква клинична картина, но се изследва. Момичето, което е било с него, е останало там“, категоричен бе Кунчев.

Коронавирус, мигранти и живот като в електронна игра

Криза след криза идват у нас и по света и си отиват, паникьосват, създават суматоха, напрежение и понякога - стимул и отвличане на вним...

По-рано информацията дойде от националния здравен инспектор д-р Ангел Кунчев, който още в сряда по време на следобедния брифинг на Оперативния щаб за коронавируса съобщи за двама наши сънародници, които са били контактни с болни от новия коронавирус в самолет от Доха до Сидни. КАКВО КАЗАХА НА БРИФИНГА ВЧЕРА

Днес информацията се разпространи през цитат на д-р Кунчев пред БНР, предаден от БГНЕС: "Получихме от австралийските колеги данни за двама български граждани, които са контактни на техен положителен случай по време на полет от Доха до Сидни. В момента изясняваме техните адреси, но шансът да са в България е много малък".

Самият Ангел Кунчев в момента не вдига телефона си за коментар. От Външно министерство отказаха да говорят по темата пред Actualno.com и ни посъветваха да изчакаме брифинга на Кризисния щаб в 17:00ч.

Пред БНТ обаче главният държавният инспектор д-р Ангел Кунчев е коментирал, че все още не е ясно дали двамата българи, пътували до Австралия, са заразени с коронавирус. По думите му, единият от тях се е прибрал в страната и в момента се изследва, а другият все още е в Австралия.

21 нови случая на коронавирус в Гърция

Гръцки здравни служители съобщиха за 21 нови коронавирусни инфекции сред група, която наскоро пътувала до Израел, повишавайки общия бро...

На днешния брифинг директорът на ВМА ген.Венцислав Мутафчийски съобщи, че се обработват 83 проби, а когато бъдат готови, резултатите ще бъдат съобщени на медиите.

Д-р Кунчев разясни ситуацията с обявената в цялата страна грипна ваканция до 12 март. Наясно сме с причинителя на епидемията от грип Б Виктория и сме подготвени, каза той. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

28-годишен болен от коклюш

Колко още ще се занимаваме с коклюша? Доц. Ангел Кунчев с отговор

Днес става ясно ще обявят ли епидемия и извънредни мерки срещу коклюш

Спад в броя на новите случаи на коронавирус за денонощие

Колко струват тестовете за коклюш?

Промяна в направленията за мамография и ехография на млечна жлеза от 1 юли: Ето колко ще са валидни

Ще се обяви ли епидемия от коклюш и ще има ли строги мерки?: Говори доц. Ангел Кунчев

Коклюшът се разраства: Още една област светна в червено

Вдигат заплатите в Пирогов

Два нови случая на коклюш в област Сливен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com