X
 
 

Новородено бебе почина в болницата във Видин

10589 1
Новородено бебе почина в болницата във Видин
Снимка: Pixabay
Новородено бебе почина във видинската болница на Коледа, съобщи Нова телевизия. Младите родители обвиняват лекарите за трагедията. Цвете Петрова ражда здраво момиченце на 26 декември. Часове по-късно й съобщават, че бебето е починало.

„Моето дете се роди здраво, усмихнато и плачеше. Никой не може да ме убеди, че не е така“, сподели майката на починалото дете.

Бебе на 8 дни почина

Бебе на осем дни от асеновградското село Болярци почина в линейката на път за Пловдив.  Детето се е родило в края на септември и п...

24 часа, след като майката постъпва в болницата, момченцето се ражда нормално.

„Те не предприеха нищо. От 10.00 ч. сутринта до 19.00 ч. не направиха нищо. Съответно аз оставам в болницата, лекарката си тръгва, трябва да постъпи новата. Казва се д-р Атанасова. Видях я чак на следващия ден“, разказа Цвете Петрова.

През това време родилката е с болки. Жената молела да предизвикат раждане. Това обаче станало чак на другия ден.

„Показаха ми го, беше увито, плачеше и беше розово. Дете като всяко друго, дори ми казаха, че прилича на мен“, разказа бащата Павел Петров.

„Нямаше никакви признаци, че може да почине. 16 часа след раждането ми казаха, че е станало най-страшното”, каза още майката на детенцето.

Продължава да няма обвинени за смъртта на бебе в Габрово

Готова е аутопсията на бебето, починало в Габрово. Според заключението на медицинската експертиза, момичето на година и осем месеца е ...

Единственото обяснение, което лекарите са дали, е, че бебето е получило мозъчен кръвоизлив.

„Грешката е при лекарите, защото не са му обърнали внимание. Никой не го и интубирал”, смята Цвете Петрова.

Според родителите не е имало дежурен лекар в отделението по празниците.

„Искам екипът в болницата да си понесе последствията. Не може едно детенце да си отиде и те да кажат, че такива неща се случват“, категорична е майката на детето.

На бебето ще бъде направена аутопсия, за да се установи причината за смъртта му. Лекарите отказаха коментар, а полицията води разследване по случая.

В сливенската болница проверяват случай с бебе, родено мъртво

Проверка започва в сливенската болница „Д-р Иван Селимински“ по случай смъртта на новородено бебе. Това съобщи директорът н...

В началото на годината в същата болница имаше друг случай на починало бебе. Преди седмица един от лекарите там е осъден заради неправилно провеждане на раждане.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
    Моля всички българи да НЕ плащат здравни осигуровки !!!!! Никой на никой НЕ е длъжен ,,ПРАВИ СА ЛЕКАРИТЕ ЗА ТОЛКОВА ПАРИ ТОЛКОВА РАБОТА Моля моля терминал 1и2 и за двете страни в казуса..