НЗОК дава 25 млн. лв. на аптеките

33896
НЗОК дава 25 млн. лв. на аптеките
Снимка: Getty Images / Guliver

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) изпрати към районните здравноосигурителни каси разрешение за извършване на плащане към аптеките - договорни партньори на НЗОК за периода 01.11. - 15.11.2013 г. в размер на 25 212 230 лв., съобщиха от касата, предаде Стандарт нюз.

След потвърждаването на получените платежни нареждания в Системата за електронни бюджетни разплащания (СЕБРА), аптеките ще получат по своите банкови сметки преведените им средства до 13.01.2014 г.

Защо трансплантираните пациенти не трябва да доплащат за лечението си

Пациентски организации излязоха с официално становище, изразяващо притесненията им относно необходимостта трансплантирани пациенти да...

Индивидуалните договори с аптеките гласят, че НЗОК трябва да преведе дължимите им средства за дейност 30 работни дни, след като тя бъде отчетена. Тъй като за бюджетната 2013 г. работата на СЕБРА в единната сметка на България приключи на 20.12.2013 г. и бяха изминали 25 работни дни от края на отчетния период, се наложи да се изчака Министерството на финансите да даде лимити за 2014 г. за работа в СЕБРА.

Лимити се предоставят на първостепенните разпоредители с бюджетни кредити след набиране на средства по единната бюджетна сметка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com