НЗОК ще предостави 4,5 млн. лева на болниците от своя резерв

4765
НЗОК ще предостави 4,5 млн. лева на болниците от своя резерв
Снимка: БГНЕС

Сумата от 4,5 милиона лева, които Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще даде на болниците, ще дойдат от резерва на самата каса, а не от парите за доболничната помощ, съобщава БНР.

За това са се договорили управителят на НЗОК Глинка Комитов и председателят на Българския лекарски съюз Венцислав Грозев. Д-р Грозев обясни:

Неусвоените средства на НЗОК ще бъдат насочени към пера с дефицит

Неусвоените средства на НЗОК ще бъдат насочени към пера с дефицит. Това каза зам.-министърът на здравеопазването и член на Надзорния съ...

"Около 500 хиляди лева в момента са разпределени към болниците относно тези пет милиона, които са като резерв и при необходимост към края на годината касата ще заплаща всичките извършени медико-диагностични дейности в рамките на гласувания чрез Националния рамков договор 2015 година бюджет от 78 милиона лева към извънболнична помощ."

Д-р Грозев допълни още, че "относно заплащането на тежките реанимационни случаи, които са в лечебните заведения за болнична помощ, споразумението ни е, че касата ще заплати сумите, които надвишават два пъти стойността на клиничната пътека или 10 хиляди лева, след като се осъществи проверка и контрол от страна на регионалните здравноосигурителни каси съвместно с ръководствата на лечебните заведения за болнична помощ, които са приели такива пациенти.".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com