Отново зелени коридори за ваксинация срещу коронавируса: През електронната система

4970
Отново зелени коридори за ваксинация срещу коронавируса: През електронната система
Снимка: Getty Images/Guliver

От днес, 11 март, започва имунизацията с ваксина срещу COVID-19 в оповестените имунизационни центрове на територията на София-град, предаде репортер на БГНЕС.

Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ) съобщава, че ваксинирането ще бъде само с ваксина на производителя AstraZeneca. От СРЗИ призовават всички да спазват регистрирания час за посещение, за да няма струпване на хора пред кабинетите.

Зелените коридори за ваксинация срещу коронавирус в "Пирогов", ВМА и "Св. Анна" пак затвориха

От днес, 2 март, в "Пирогов" ще се имунизират само членовете на Секционни избирателни комисии и всички, на които трябва да се постави в...

Между 11 и 31 март около 70 000 души са се записали за ваксиниране през електронната система. Хората над 50 г. са около 56,5%, между 50-59 г. - близо 12 000 души; между 60-69 г. – близо 15 000; между 70-79 г. - 10 000.

Над 30 000 души са се записали на територията на РЗИ-София, РЗИ-Пловдив – 10 000, РЗИ-Варна – над 7000, РЗИ-Бургас – приблизително 7000, Софийска област – приблизително 7000, РЗИ-Плевен и РЗИ–Стара Загора- около 3000. Най-малко са във Видин, Смолян, Монтана, Разград с около 700 души, записани през електронния портал. Най-голям много желаещи да се ваксинира тима в следните лечебни заведения: ВМА – над 8000 души, "Св. Анна" – близо 3000, УМБАЛ "Александровска" – около 3000, "Пирогов" – над 4000.

В рамките на „зелените коридори“, които се организират през електронната система, за да не се образуват опашки от чакащи пред ваксинационните центрове, ще се започне с поставяне на ваксината на "Астра Зенека" (AstraZeneca). Няма лечебни заведения, които да се фаворизират и на които да се доставят определени ваксини за сметка на други, уверяват здравните власти.

Всеки център или ваксинационен пункт от системата, е заявил капацитета си, за да осигури ваксинационния процес. Разпределението на ваксините е на база на заявилите желание от страна на хората. Спрямо това се разпределят количествата ваксини. Семейните лекари също ще получават ваксини. Пред Actualno.com обаче личен лекар сподели опит от вчера за получаване на ваксини - по думите му, много от уж предвидените количества за общопрактикуващите лекари са давани на болниците, освен това продължава да има проблеми със софтуера и има случаи при които не са отчетени списъци с пациенти на лични лекари, подадени към централната система за да се направи заявка за получаване на ваксини!

Няма задължителна дата за поставяне на втора доза ваксина срещу коронавирус

Срокът кога да бъде поставена втората доза от която и да е одобрена ваксина срещу коронавирус е ориентировъчен т.е. не е задължителен. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Софтуерен проблем спира плащанията от НЗОК: Фармацевти излизат на протест

Едва 1 нов случай на Ковид е открит за денонощие у нас

Здравният министър за коклюша: Внимаваме с посланията заради паниката, сегашната ваксина е слаба

Без нови случаи на коронавирус у нас за денонощие

Нов спад в броя на заразените с Ковид, само в две области има нови случаи

Безплатни ваксини за коклюш за бременните у нас

Образователният министър: Класовете в карантина заради коклюша са под 100

28-годишен болен от коклюш

Колко още ще се занимаваме с коклюша? Доц. Ангел Кунчев с отговор

Днес става ясно ще обявят ли епидемия и извънредни мерки срещу коклюш

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com