Петър Велков: Андрей Чорбанов е приет в болница с позитивен PCR и двойна бронхопневмония

15451
Петър Велков: Андрей Чорбанов е приет в болница с позитивен PCR и двойна бронхопневмония
Снимка: БГНЕС

"Андрей Чорбанов е приет на 19.03 (петък) в болница с ПСР позитивен тест за Ковид и двойна бронхопневмония". Това пише в своя Facebook профил експертът по управление на кризи Петър Велков, като допълва информацията, с която разполага.

"По информацията, която имам, той се влошава след близо седмица с температура, двоен прием на антибиотик и потвърдена със скенер ковид инфекция. Въпреки ограниченото наличие на места, е приет в болницата.

На 25.02 при Хекимян Чорбанов признава, че е прекарал вируса. В други интервю също е заявявал, като е казвал, че това се е случило през ноември. На 19-ти март той постъпва с позитивен ПСР в болница. При Хекимян той заяви: "Аз няма да се ваксинирам, защото прекарах вируса. Продължавам да твърдя отговорно, че прекаралите заболяването имат изключително траен имунитет срещу вируса. Естественият имунитет е много по-силен от ваксиналния".

В началото на март, дни преди да позитивира за втори път тест, той заяви: “Безсмислено е преболедувалите КОВИД-19 да се ваксинират. Преболедувал да се ваксинира, е все едно да продупчиш 2 билета за автобус. По-рано заяви преболедувалите класическия вариант на коронавируса ще имат защита и срещу новия вариант“.

Чорбанов или е излъгал за това, че е карал COVID-19, или при него се наблюдава някаква форма на реинфекция с вируса. Така или иначе една от двете му тези е грешна, за пореден път.

На 15-ти март (преди точно 6 дни) беше последното участие на Чорбанов при Цветанка Ризова, където той сееше поредните ненаучни тези, но за съжаление, вече е сеел най-вероятно и обилна доза вирусни частици. Той се подиграва на хората, носещи маска. Чорбанов последните седмици е на събития и на партията на Слави, от която се кандидатира. Без маски винаги. Техните събития продължават в момента в затворени пространства без маски в контакт с хора, които най-вероятно са имали незащитен близък (както Чорбанов го нарича – интимен) контакт с него.

За съжаление, освен с вируса на глупостта, довел до загубата на много човешки животи, вече най-вероятно и директно е отговорен за заразяването на немалко хора.

Присъединявам се към призива на д-р Царкова: "Пожелавам бързо оздравяване на Чорбанов, понякога някои на собствен гръб трябва да изпитат през какъв ад минават стотици обикновени българи, за да спрат да "хранят" егото си и да сеят престъпна дезинформация. На война знаете какво се случва с дезинформаторите, а ние сме в тежка, необявена такава... Надявам се, въпреки че знам, че няма да се случи – той да издържи най-после и теста за човечността и да промени поведението и позициите си, когато излезе от болницата!", завършва коментарът на Петър Велков.

Поведението на Велков в социалната мрежа обаче срещна критика от една от Фейсбук страниците, отдавна занимаващи се с научни въпроси - "Наука и критично мислене".

"Най-грозното от целия текст е "Въпреки ограниченото наличие на места, е приет в болницата." Нима трябва да бъде оставен на улицата без медицинска помощ, която му е нужна?

Опиянението на Петър от медийни участия и жаждата за повече слава замъгляват трезвата мисъл. Дано се осъзнае бързо, за да не изпада в подобна комичната ситуация като онази, в която обясняваше, че е математик, защото баща му бил учил в университета математика.

Петър Велков: Има ръст на заболеваемостта, тикаме държавата отново към затваряне

Най-ускорен ръстът на заболяване е в групата 0-19, т.е. при децата, каза пред Нова телевизия Петър Велков, учител по математика и експе...

Проф. Чорбанов може да има друга гледна точка, но той е признат специалист в областта си, какъвто опонентът му явно не е, щом се бори за обществено признание.

Нека бъдем хора, а не псевдоексоерти! В тежки моменти не тъпчем хората. Грозно е."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Коронавирусът в България: За поредно денонощие няма регистрирани смъртни случаи

Експерт: Има бум на коклюш, но ваксинираните го изкарват по-леко

Симидчиев за НЗОК: ГЕРБ овладява напълно здравеопазването

Пред епидемия от коклюш ли е страната ни и кои са най-застрашени: Отговорите от Ангел Кунчев

Бебета в България са починали от коклюш

5400 лева струва фиктивната операция на жената в Бургас

Коронавирусът в България: Едва 2 са новите случаи за денонощие

Депутатите одобриха Националната здравна стратегия до 2030 г.

След сигнал: „Медицински надзор“ проверява частна болница в Бургас

Само на хартия: Жена се оплака от фиктивна операция в Бургас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com