Проф. Георги Михайлов: Здравеопазването ни изостава сериозно от Европа

3418
Проф. Георги Михайлов: Здравеопазването ни изостава сериозно от Европа
Снимка: БСП

Здравната система по принуда е много по-подготвена, но трябва да се сподели, че ако ние не направим необходимите промени в коалиционното споразумение за здравната система, каквито усилия да се полагат, няма да се получат необходимите успехи, резултати и нивото на смъртността, не само от коронавирус, ще е повишено. Това каза депутатът от БСП и зам.-председател на Комисията по здравеопазване в Народното събрание проф. Георги Михайлов пред БНТ.

По думите на депутата в здравната система ще има успех, ако нивото на здравеопазване е едно и също във всички сфери. Шест закона управляват здравеопазването и в два от тях има подготвящи се законопроекти. Трябва да бъде направена внимателна оценка на здравеопазването, на дейностите, труда и оценка на здравната карта, настоя проф. Георги Михайлов.

Проф. Георги Михайлов: Управляващите не се съобразиха с готов план за управление на кризи като коронавируса

За предстоящите парламентарни избори, професор Георги Михайлов е водач на листата за Първи многомандатен избирателен район - Благоевгра...

Той добави, че здравеопазването изостава като цифра отделена от бюджета в сравнение с повечето страни в ЕС. Здравеопазването изостава сериозно в Европа, изтъкна проф. Михайлов и допълни, че ще се търси решение на проблемите с оптимизиране на здравната система.

По отношение на приемането на зеления сертификат за влизане в Народното събрание, проф. Михайлов уточни, че дебатът за зеления сертификат бил необосновано дълъг, но въпросът имал четири страни – правна, медицинска, морална и политическа страна. Най-важната страна на зеления сертификат са медицинската и моралната страна – коалиционните партньори поискали да бъдат поставени на една плоскост с всички други граждани, обясни проф. Георги Михайлов. 

Той отбеляза, че ваксинационните мерки се отменят периодично в Европа и света като падне нивото на заболеваемостта. Пандемията има свои много сериозни закони, както всяка една пандемия и вирусна инфекция, и тя постепенно влиза в руслото на респираторната инфекция. Основният начин за борба с такъв тип пандемии са ваксинациите и противоепидемичните мерки, акцентира проф. Георги Михайлов.

Според него не бива да се създава напрежение за това, което казват много специалисти в областта на здравеопазването, че ако не престанем да се замерваме всяка сутрин с лоши данни, цифри и опасности, всичко това по някакъв начин да се намалим тонуса на напрежението, настоя проф. Георги Михайлов. 

Проф. Георги Михайлов: Качествата на руската ваксина са много добри според най-голямото медицинско списание в света

„Всяка държава в условия на извънредно законодателство може да сключи договори с производители на други ваксини при липса на възм...

Във връзка с избора на нов председател на БСП, проф. Михайлов обясни, че оставката на лидера на БСП е регистрирана за конгреса и на 22 януари ще се реши кой да води временно социалистите. Българските граждани не се интересуват от проблемите на партиите, каза още той. 

Още: Проф. Георги Михайлов: България катастрофира в две направления: ваксинационен календар и смъртност

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Едва 1 нов случай на Ковид е открит за денонощие у нас

Здравният министър за коклюша: Внимаваме с посланията заради паниката, сегашната ваксина е слаба

Без нови случаи на коронавирус у нас за денонощие

Нов спад в броя на заразените с Ковид, само в две области има нови случаи

Безплатни ваксини за коклюш за бременните у нас

Образователният министър: Класовете в карантина заради коклюша са под 100

28-годишен болен от коклюш

Колко още ще се занимаваме с коклюша? Доц. Ангел Кунчев с отговор

Днес става ясно ще обявят ли епидемия и извънредни мерки срещу коклюш

Спад в броя на новите случаи на коронавирус за денонощие

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com