X
 
 

Протест и на фелдшерите

1142 0
Протест и на фелдшерите
Снимка: БГНЕС
Навръх Благовещение фелдшерите и лекарските асистенти в България излизат на национален протест пред здравното министерство, предаде БГНЕС.

Протестът, който ще започне в 12:00 часа, е под надслов: "Самостоятелна и независима професионално-съсловна организация за фелдшерите/лекарски асистенти с цел защита професионалните права на специалистите в полза на обществото".

Акушерки и фелдшери искат саморегулиране на професиите им

Половината от фелдшери у нас заплашват да напуснат системата заради липсата на единен стандарт за изискванията на работещите в здраве...

Организаторите заявяват, че решението за протеста е следствие на игнорирането от страна на министър Ананиев на техните предложения за срещи и диалог, както и лицемерното и неуважително отношение към едно медицинско съсловие практикуващо във всички структури на здравната система и приоритетно в спешна медицинска помощ.

"Вярваме, че каузата ни ще бъде подкрепена и от други професионални съсловия в здравеопазването, обществени и пациентски организации, организации на работодатели и синдикати. Декларираме, че професионалистите ще продължат да отстояват своите справедливи искания и правата на съсловието със всички възможни законови средства до решаването на поставените от тях въпроси”, заявяват от Сдружението на фелдшерите в България – СМФБМБ.

Actualno.com

Етикети: