Протест пред МЗ ще иска оставката на Петър Москов заради пръстовите отпечатъци в болниците

1981
Протест пред МЗ ще иска оставката на Петър Москов заради пръстовите отпечатъци в болниците

Граждани ще протестират на 25 юли 2016 г. (понеделник) от 12:00 часа пред Министерство на здравеопазването на пл. “Света Неделя” с искане за незабавна оставка на министъра на здравеопазването Петър Москов.

Събитието се организира във Facebook и е свързано с пилотните тестове на системите за пръстови отпечатъци.

Москов: Бих си подал оставката, ако премиерът ми я поиска

Бих си подал оставката, ако премиерът ми я поиска. Така отговори здравният министър Петър Москов след като му беше зададен въпрос дал...

Искаме незабавната оставка на министър Москов заради това, че принуждава потърпевшите от системата хора, които я финансират, да могат да я ползват само срещу пръстови отпечатъци, като престъпници, обясняват мотивите си организаторите.

"Заради това, че подлага на риск националната ни сигурност, предоставяйки достъп до отпечатъците на българите на Турция и Ердоган, през продадените Токуда, Сити Клиник и през турския софтуер. Заради далаверата с турските ваксини Пентаксим и Еувакс! Заради "реформата", която се състои в приватизиране на здравеопазването, дискриминиране на децата с увреждания, затрудняване достъпът им до здравни услуги.

Заради всичките нормативни актове, които падат в съда. Заради унищожаването на Фонда за лечение на деца в чужбина. Заради грубото, нагло и безпардонно отношение и към пациентите и към лекарите, които не подкрепят псевдорефармите му. Оставка и разследване!", призовават протестиращите.

Те канят на протеста всички лекари, аптекари и медицински работници, които не са съгласни с реформата на министър Москов и поддържат основанията за искане на оставка написани в петицията, както и всички пациентски и съсловни организации, които смятат исканията ни за основателни.

Петър Москов: "Спешна помощ" вече кара пациенти "по карта" (ВИДЕО)

Източването на НЗОК е факт. Но от тези, които говорят, един е на висок пост в Касата. Не е работа на НЗОК да констатира и участва като ...

Протестът е граждански и надпартиен, всякакви партийни лозуги и опити за политизиране няма да бъдат толерирани, уточняват още организаторите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com