X
 
 

Управителят на НЗОК: Пробойните на Касата са добре известни

1784 2
photo of Управителят на НЗОК: Пробойните на Касата са добре известни
Снимка: БГНЕС
"Пробойните на Касата са добре известни." Това каза управителят на НЗОК д-р Дечо Дечев в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

„По закон Националната каса, освен че трябва да подсигури определени медицински услуги, медицински препарати и т.н., е задължена и да подсигури мерки и действия с оглед най-рационално използване на тези средства. И в момента прокуратурата именно това проверява – доколко Националната каса е правила това, което е длъжна по закон. И иска да получи информация какви проверки са направени, доколко те са били ефективни и така, коментира той. Според него проблемите са комплексни - проверява се по документи, но документът е попълнен изрядно.

Прогнозират криза със скъпоструващите лекарства у нас

Реален изглежда рискът за пациентите да започнат да доплащат за скъпоструващи лекарства, които сега са им безплатни. Фармацевтични фирм...

По думите му достъпът до здравна услуга е без съмнение в България. Във времето някой е определил пакета от дейности, които осигуреното лице има право. Всички тези дейности, изделия, лекарства, струват пари. Тук става целият конфликт, коментира д-р Дечев.

„Пациентът казва „Аз имам право на това нещо“, а този, който предоставя дейност, казва - „Да, но това струва пари“, отбеляза управителят на НЗОК.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
    Като ги знаете тези пробойни, защо наливате още милиарди в тях? Качеството на здравеопазването се влошава въпеки все-повечето пари които се наливат! Болниците не лекуват заболяването на пациентите, а "усвояват" най-добре платените клинични пътеки. Вече нямаме доверие на лекарите! Те се превърнаха в търговци - продават ти това, което им е изгодно, а не от което имаш нужда!
  • Македонецъ 1 Македонецъ преди 5 месеца Профил на трол?
    Не изтрезнял от снощи тоя говори за пробойни ? Лява ръка , десен джоб и после на парти. НИЩОЖЕСТВО.
missing image
Дневен хороскоп за 20 ноември

Овен Това е ден, в който с лекота ще усвоявате нови знания. Проявената мъдрост ще ви носи плодове дълго време. Телец Това е ден, в който творческата...