Управляващите все още нямат вариант за здравен министър

2139
Управляващите все още нямат вариант за здравен министър
Снимка: БГНЕС

Все още няма кандидат за поста на министър на здравеопазването, управляващите досега не са обсъждали изобщо имена. Това съобщиха от ГЕРБ.

Няма име, което да бъде обявено като възможен министър на здравеопазването, заяви в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по повод оставката на здравния министър проф. Николай Петров.

ГЕРБ ще обсъдят кандидатурата на новия здравен министър с патриотите

Няма да има кандидатура за нов министър на здравеопазването, без да бъда обсъдена с коалиционния партньор. Това обяви шефът на кабинета...

„Няма още одобрено име. В компетентността и правомощията на министър-председателя е да направи предложение“, заяви той. „Вчера на политически съвет темата беше само маркирана, без да имаме конкретно лице, което да е обсъждано като окончателно решение“, коментира Цветан Цветанов.

„Няма обсъждани имена. За възможните варианти се запознаваме повече от медийните публикации“, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ.

„Проф. Петров е доказан професионалист. Поне досега не бях чул някой да говори нещо лошо за него. Той е толкова внимателен и ерудиран, не съм присъствал или чул да е повишил тон. Винаги е много консенсусен и търси диалога, за да реши проблемите, които стоят“, обясни той. „Правителството е в ясната си визия за борба с корупцията и взимането на най-правилните управленски решения. Представянето на НС на най-подходящия за заемането на дадена ръководна позиция, в случая на министър на здравеопазването“, каза още Цветан Цветанов.

Вчера някой ми каза кулоарно, че един бивш вицепремиер от служебния кабинет е ходил в дадени здравни заведения, за да търси нещо, с което да подпомогне искането на вот на недоверие в сферата на здравеопазването, допълни Цветанов, цитиран от Фокус.

Проф. Николай Петров: Дълговете на болниците са над 500 млн. лв.

Задълженията на болниците към момента са в размер на повече от 500 млн. лева. В особено лошо състояние са 4-5 от лечебните заведения. ...

„Това е служебен вицепремиер, който в момента няма абсолютно никаква компетентност и е далече от тази сфера. Много е странно, че е ходил да търси такива неща“, посочи той. На въпрос би ли го назовал по име Цветан Цветанов коментира: „Казаха ми го и не съм сигурен, че това е така“.

„Мога да приемам това като сценарий, който е бил заложен по време на служебния кабинет“, допълни той. „В момента не знам дали Николай Петров е извършил закононарушение. Говорим за одитен доклад, възложен по време на служебния кабинет“, обясни председателят на ПГ на ГЕРБ. „Тогава много силна беше волята на тогавашния служебен кабинет да овладее държавата и да се търсят повече компромати, но не и да се правят повече политики“, заяви той.

„Вчера, когато говорихме с Валери Симеонов и с колегите, казаха, че дори самият Николай Петров не е знаел, че това е човекът, който живее на семейни начала с неговата дъщеря“, коментира Цветан Цветанов. „Не искаме да бъдем разследващ орган и морална политическа полиция. Съобразяваме се с обществените нагласи и с това, което предизвиква негатив в управлението и личното решение на Николай Петров“, каза още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Коронавирусът в България: В 20 области няма нови случаи

Чрез мобилно приложение вече научаваме в коя аптека има дадено лекарство

Проф. Ива Христова: Грипът доминира над ковид

Ръст в броя на новите случаи на Ковид у нас за денонощие

Ин витро процедурите в България: Проблеми и решения (ВИДЕО)

България приема около 50 хил. медицински туристи годишно

Коронавирусът отключва заболяване при един от петима души

Забраняват създаването на нови болници до гласуване на новата здравна карта на България

Сблъсъци: Работещи в детското и училищното здравеопазване в София протестират (СНИМКИ)

Болница в Пловдив спечели дело срещу НЗОК

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com