Временният директор на "Пирогов" става постоянен

16964
Временният директор на "Пирогов" става постоянен

Временният директор на "Пирогов" доц. Стоян Миланов е ще заеме поста за постоянно, съобщи д-р Минчо Вичев, заместник-министър на здравеопазването и председател на Комисия по избор на нов ръководител на здравното заведение, предаде БГНЕС.

Доц. Миланов е бил единственият кандидат за поста, но с тригодишната си концепция за развитие на лечебното заведение той убеди комисията, че именно той е подходящ за поста на директор, обясни д-р Вичев.

Миланов ще заеме овакантения от проф. Димитър Раденовски пост на шеф на "Пирогов". На 20 ноември миналата година Раденовски беше уволнен от здравния министър Десислава Атанасова, която временно назначи доц. Миланов на мястото на Раденовски. Атанасова тогава обясни решението си с това, че доц. Миланов през цялото време е бил отговорен за лечебната дейност в "Пирогов". "Млад е и разчитам на него", каза още Атанасова.

Уволнението на проф. Раденовски стана факт заради установени нарушения на Закона за обществените поръчки и санкции, които ще бъдат наложени на лечебното заведение и лично на проф. Раденовски. Става въпрос за 7 акта, 5 от които лично на проф. Раденовски и 2 на търговското дружество.

Един е кандидатът за шеф на "Пирогов"

Едва един човек е изявил желание да стане директор на "Пирогов". Това става ясно от подадените документи за участие в конкурса за нов...

На 8 октомври 2012 г. самият Раденовски съобщи, че Държавната финансова инспекция е съставила седем акта за нарушения при обществени поръчки на "Пирогов". Професорът заяви тогава, че актовете ще бъдат обжалвани и се надява те да паднат в съда.

Още на 5 юли 2012 г. от "Пирогов" изпратиха съобщение до медиите, в което се казваше, че проф. д-р Димитър Раденовски се е обърнал с молба към проф. Валери Димитров, председател на Сметната палата, да бъде извършен цялостен одит на бюджета и имуществото на болничното заведение.

Никога не съм вземала прибързани решения, подчерта Атанасова. На въпрос защо не е взела решението за уволнение на проф. Раденовски по-рано, още през юли 2012 г., здравният министър обясни, че "тогава имаше най-различни тълкувания на проверката". "Винаги съм твърдяла, че искам "Пирогов" да е стабилна болница. Затова не беше взето прибързано решението да бъде отстранен директорът", каза още Атанасова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване