За Кацаров е резонно да дава награда за справяне с коронавируса като сме шампион по смъртност

1391
За Кацаров е резонно да дава награда за справяне с коронавируса като сме шампион по смъртност
Снимка: БГНЕС

Тя се справи отлично с организацията на противоепидемичните мерки. Тя се справи блестящо – точно в тази ситуация. Това заяви служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров защо даде награда на съветника си проф. Мира Кожухарова за отлично справяне с пандемията от коронавирус, след като сме номер едно по смъртност от коронавируса. Припомняме как реагираха наши топ специалисти, работещи в чужбина, на тази новина: Че са си помислили, че е от "НЕновините".

За твърдението на доц. Ангел Кунчев, че д-р Кацаров не е разчитал на неговото мнение, отговорът беше – той беше болен последните 2 месеца. Работили сме с него няколко месеца, каза министърът пред bTV. И иронично посочи, че Кунчев можел да направи мащабна информационна кампания за ползата от ваксините, докато бил в управлението на ГЕРБ. Според д-р Кацаров, лошият старт на кампанията предопределил сегашното развитие, но хората почнали да осъзнават колко е важно: "Виждам хора, които се държат като европейци". Министърът направи сметка, че сега се ваксинирали по 20 000 - 30 000 души на ден, без да прави статистически анализ колко са първите дози, колко са вторите и колко са бустерните. Наблюденията на Единния информационен портал показват, че първите дози в последно време са около три пъти по-малко, отколкото вторите и бустерните. Информация за това за 8 декември - ТУК!

Лекарите от болница „Лозенец“: Кацаров прави безумия

Колективът на болница „Лозенец“ е изправен пред огромно изпитание, това заявиха протестиращи лекари от лечебното заведение,...

Здравният министър отрече и, че е саботирал образователния министър акад. Николай Денков в процеса по връщане на учениците в училище. И обясни, че поначало всяко ведомство само осигурявало ковид тестовете за сектора, за който отговаряло. Ние им помогнахме, настоя Кацаров що се отнася до МОН, като видя като "блестящо" представянето си по темата с осигуряването на безплатните ковид тестове за учениците. По думите му, с предоставените от държавата пари са купени 3 пъти повече тестове, отколкото по принцип е цената.

"Сгазил е лука някъде" – това заяви Кацаров за освободения си зам.-здравен министър д-р Димитър Петров, след като беше питан дали не е защото д-р Петров е отправил критики към ситуацията с ковид тестовете за учениците, условията по договорите (беше сложена първоначално неустойка 0,5% за ден забавяне, после стана 10% и фирмите се отказаха, според д-р Петров) и лични решения за това на Кацаров. Не е вярно, отговори д-р Кацаров, според който били сложени неустойки, за да има предвидимост и отговорност при процеса на доставка на тестове, а това отказало много компании.

Д-р Кацаров каза и, че проблемът с фалшивите зелени сертификати е много сериозен. Ако съдът осъди обвинени лекари, няма да могат да практикуват отново, заяви той.

За болница "Лозенец" д-р Кацаров заяви, че решението там да е Националната детска болница е категорично. В двора на болница "Лозенец" може да се построи новият корпус на Педиатрията, подчерта той. Едната болница се влива в другата, ръководството остава, няма да има назначаване на нови лица, заяви д-р Кацаров след въпрос дали не прави всичко поради користни причини.

МОН обяви: Не достигат 150 000 теста, за да се върнат всички ученици в клас

Всички ученици от 1-ви до 12-и клас ще се върнат в училище от понеделник, съобщи здравният министър Стойчо Кацаров. Те ще бъдат изследв...

Смятам, че направих най-доброто. Няма груба грешка, завърши служебният здравен министър за управлението си. Това било най-доброто при политическото противопоставяне, което срещнал, по думите му.

Още: Кацаров поиска половината партии в парламента да поемат отговорност за смъртността от коронавируса

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

28-годишен болен от коклюш

Колко още ще се занимаваме с коклюша? Доц. Ангел Кунчев с отговор

Днес става ясно ще обявят ли епидемия и извънредни мерки срещу коклюш

Спад в броя на новите случаи на коронавирус за денонощие

Колко струват тестовете за коклюш?

Промяна в направленията за мамография и ехография на млечна жлеза от 1 юли: Ето колко ще са валидни

Ще се обяви ли епидемия от коклюш и ще има ли строги мерки?: Говори доц. Ангел Кунчев

Коклюшът се разраства: Още една област светна в червено

Вдигат заплатите в Пирогов

Два нови случая на коклюш в област Сливен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com