Закъснението на външните експерти е най-сериозен проблем за Фонда за лечение на деца

23089
Закъснението на външните експерти е най-сериозен проблем за Фонда за лечение на деца
Снимка: Thinkstock

Най-сериозен проблем в дейността на "Фонда за лечение на деца" е предоставянето със закъснение на становищата от външните експерти. Това става ясно след извършената проверка във "Фонда за лечение на деца", съобщиха от Министерството на здравеопазването (МЗ), предаде БГНЕС.

При проверени 37 досиета в 24 от случаите те са представени със закъснение. Сериозен проблем е и координацията, която Фондът осъществява с лечебните заведения в чужбина, тъй като изпращането на оферта, определянето на дата за прием на пациент или осъществяване на преглед не може да бъде регулиран от Фонда и е в пряка зависимост от болницата.

Във всички случаи, в които преписките са докладвани на Обществен съвет, има издадено Решение от директора в законоустановения срок.

Тези резултати са само част от проверката, която Вътрешен одит към МЗ извършва на дейността на Фонда. Окончателният доклад ще бъде представен на министъра на здравеопазването до края на февруари, съгласно правилника за извършване на такива проверки.

От МЗ напомнят, че със заповед на министъра на 22.01. т.г. е създадена работна група с председател проф. Владимир Пилософ, чиято задача е била да извърши преглед на действащата нормативна уредба относно дейността на Центъра и правилата и практиките , създадени от Фонда. В срок до 20.02.14 г. работната група трябва да представи в МЗ доклад, съдържащ изводи за евентуална необходимост от промени в правилата, числеността и дейността на Центъра с цел ускоряване на процеса на разглеждане на решенията и повишаване на контрола върху отчитане изпълнението на решенията на Обществения съвет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване