Как да украсите прозорците за празниците

15607
Как да украсите прозорците за празниците

Украсата на прозорците за предстоящите коледни и новогодишни празници може да стане истинско произведение на изкуството върху стъклата.

Използването а новогодишни атрибути и зимни сюжети задължително трябва да е допълнено от елементи, които имат отношение към символа на настъпващата година.

Според китайската символика покровителка на 2016 ще бъде Червената Огнена маймуна – весела и претенциозна, пълна с енергия, тя умее да създава много шум и да се намира в центъра на вниманието.

Отчитайки характера на маймуната, оформете обстановката около себе си така, че да получите нейното благоразположение и да си спечелите нейното покровителство. Скучните и неизразителни украшения може да не привлекат вниманието на ексцентричната господарка на годината.

Шумният празник с голямо количество ярки атрибути със сигурност ще ѝ се хареса и Маймуната ще се отблагодари на стопаните на дома с доброжелателно отношение и ще направи годината ви запомняща се и щастлива.

Идеи за Коледна украса

Коледните празници са особено подходящо време за творчество: при изработката на украси, поздравителни картички, менюта, покани и декора...

И така – стихия на годината се явява огънят, а най-подходящият цвят, естествено, е червеният. Затова в новогодишната украса за 2016 трябва да преобладават червените тонове, също с използване на оранжево, златно или жълто.

По-голямо количество свещи и гирлянди ще подкрепят стихията на годината и ще я направят още по-пълноценна и значителна.

Като отчитате личните си представи за празника и всички характерни особености на покровителката на настъпващата година, помислете и за украсата на прозорците. Това може да са като никога ярки и смели решения, правещи прозорците изразителни и оригинални.

Чудотворни стъкла

Съвети за коледната украса на дома

Украсяването на вашия дом по време на коледните празници е почти толкова забавно и приятно, колкото когато отваряте подаръците под елха...

С настъпването на зимата всичко наоколо се преобразява – природата, къщата, витрините на магазините. Можете да внесете частица от всеобщото преобразяване в своя дом, като декорирате стъклата с използване на най-различни украшения.

Снегът е основен символ на зимата и на коледно-новогодишните празници. Затова белите снежинки на стъклото ще бъдат добро въплъщение на зимната приказка, особено ако така и не дочакаме да падне сняг навън.

Можете да го имитирате с помощта на специален спрей с изкуствен сняг и да създадете истинска зима на прозорците си. Така украсата ви ще се вижда не само от вас, но и отвън.

Коледна украса от крушки

Наближава Коледа и вече трябва да започнете да украсявате дома си, ако вече не сте го сторили. Ние пък продължаваме да ви показваме инт...

За ефектно оформяне на стъклата не е задължително да търсите специални скъпи украси. Всичко, което ви е необходимо, може да се намира сред гирляндите или да се изработи собственоръчно от достъпни материали.

Хартиена приказка

Най-простият начин за празнично оформление са всевъзможни фигурки, изрязани от хартия. Използвайки готови шаблони или собствената си фантазия, изрежете от сгънати листове хартия различни по големина и форма снежинки. Те може да се залепят върху стъклото, да се увесят на шнур или панделка или да се изработят гирлянди и композиции.

Невероятна украса може да се създаде с ножица и хартия. За прикрепяне към стъклото използвайте залепващ спрей или обикновен сапунен разтвор, за да ви е лесно след това да отстраните украсата.

Коледната трапеза в центъра на преживяването

Коледните дни у дома са най-хубави – елхата с играчките, ароматът на сладки, смехът на любимите хора и споделените мигове. Трапе...

Интересни са зимни или новогодишни сюжети с изобразени снежни гори, звездички, снежинки. Дядо Коледа и Снежанка, елени с шейни или елхови играчки. Такива украшения от хартия можете не само да залепите на прозорците, но и да поставите на перваза, създавайки обемни композиции.

Използването на електрически гирлянди за осветяване ще направи вашата украса необикновено загадъчна и пленяваща.

За по-голям ефект можете да използвате разноцветни брокатени спрейове и лакове. Придирчивата маймуна със сигурност ще бъде впечатлена от такъв декор, тъй като тя обича всичко блестящо и ярко.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com