25 години „Магически пътешествия“ с Хари Потър – събития и атрактивни предложения

26758
25 години „Магически пътешествия“ с Хари Потър – събития и атрактивни предложения
Снимка: Книжарница "Елфите"

През 2022 г. празнуваме 25-годишнината от излизането на „Хари Потър и Философският камък“, а на 3 февруари предстои осмата световна „Нощ на книгите за Хари Потър“. Тематичното събитие тази година отразява магическото пътешествие, на което милиони хора потеглиха, след появата на първата книга, публикувана на 26 юни 1997 г. Вещици, магьосници и мъгъли от цял свят са поканени на магическо приключение в светът на магьосниците от британското издателство Bloomsbury. То обяви големите си планове за 25-ата годишнина на Хари Потър, част от които са издаването на сребърно юбилейно издание на "Хари Потър и философският камък" и преиздаването на книгата с оригиналната илюстрация на корицата от 1997 г. от Томас Тейлър. Със сигурност феновете ще бъдат развълнувани и от предстоящите четири комплекта - Box Edition на Hogwarts House Edition. Всеки комплект ще носи емблемата на един от домовете в Хогуортс и ще включва всичките седем книги с нови корици и илюстрации, създадени от художника Леви Пинфолд.

 

Издателство „Егмонт“ отправя специална покана към всички (по)читатели, училища, книжарници, библиотеки, читалища, литературни и фен клубове в страната да се присъединят към инициативата, като организират свои събития, с които да отбележат Нощта на книгите за Хари Потър: „Магически пътешествия“.

 

Изключително вълнуваща беше появата на първите две книги от поредицата за детето магьосник на българския издател с дизайн на MinaLima. Студиото е създател на цялата графична вселена на филмовата поредица за Хари Потър и филмите на Warner Bros. Мирафора Мина и Едуардо Лима работят заедно от 2001 г. След като завършват филмите, те  продължават участието си във франчайза на Harry Potter с множество дизайнерски комисии за света на магьосниците. Студиото прекарва две години в проектирането на всички графични елементи за The Wizarding World of Harry Potter ™ - Diagon Alley ™ в Universal Orlando Resort, както и в създаването на наградени публикации и маркетингови материали за франчайза. През 2015 г. MinaLima проектират графичните реквизити за филмоватa поредица Fantastic Beasts and Where to Find Them. Луксозните интерактивни издания с илюстрации и дизайн на култовото студио MinaLima са великолепни и освен невероятната история за момчето магьосник ще ви пленят с атрактивни интерактивни елементи и различни изненади.

 

Подаръците на Елфите - как да получиш един?

Сезонът на празниците в края на годината е особено романтичен и носи много топлина и уют. Картината на горяща камина, заснежени прозорц...

От наши източници дочухме, че освен с тематичната нощ на 3 февруари, месецът ще се окаже вълшебен за всички почитатели на Wizarding World of Harry Potter с любимите ни книжарници „Елфите“, които са подготвили специални цени на продукти от лиценза Хари Потър за всички фенове. Месец на Хари Потър в онлайн магазин Елфите ще ви изненада приятно с оригинални подаръци за всички, които искат да бъдат част от неповторимата атмосфера и да се докоснат до магията, създадена от Дж. К. Роулинг.

 

Излезе и първият трейлър на "Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор", чиято премиера очакваме в кината на 15 април 2022 г. Авторът на "Хари Потър" Дж.К. Роулинг е автор на сценария заедно със Стив Клоувс. Режисьор на филма е Дейвид Йейтс, който режисира последните четири филма за Хари Потър и първите два от поредицата "Фантастични животни". Изглежда обещаващо, следете... Не можем да бъдем по-развълнувани!

Книжарници Елфите може да следите в социалните мрежи:

История на игрите със стъклени топчета

Въпреки, че няколко поколения са израснали с игра на топчета, никой не знае откъде са произлезли. Историците разказват за малки заоблен...

Facebook

Instagram

Tik Tok

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com