Американски учен разработва летяща машина, вдъхновена от медузите

67550
Американски учен разработва летяща машина, вдъхновена от медузите

Математикът от Университетa Ню Йорк Лиф Ристроу разработва летяща машина, вдъхновена от медузите, пише Washington Post. Ученият е искал да създаде възможно най-малката летяща машина.

Формата на изобретението може да се опише като сфера с четири крила, прикрепени към нея, така че да пресъздават движението на медузите. Размерът на „летящата медуза” е само осем сантиметра в диаметър, което я прави достатъчно малка, за да се събере в човешка длан. Теглото й е само два грама, което е колкото два кламера.

Създадоха корейски робот, убиец на медузи

Тъй като напливът на медузи по бреговете на Корея е повече от необходимия, инженери от Корейския институт за наука и технологии създадо...

Половината от теглото й се дължи на мотора, който е достъпен в търговската мрежа и е с размерите на вибратор на телефон. На борда на летящата машина няма батерия. По време на полета си тя се захранва с електрически кабел.

Най-забележителната характеристика на устройството е, че без да има сензори или електрическа верига, успява да се задържа изправено във въздуха. Това очевидно е физическо свойство, дължащо се на разположението на крилата, което Ристроу не може да обясни напълно. Той се надява, че прототипът му ще еволюира в нова генерация от много малки и евтини безпилотни самолети. При смущения в движението, летящата машина се изправя сама във въздуха. Подобни устройства, които са моделирани като насекоми трябва да имат компютър на борда си, за да поддържат стабилността си. За Ристроу най-големият проблем в момента е да намери точното обяснение за стабилността на изобретението си във въздуха. Той е съставил списък с формули, но не ги намира напълно убедителни. Ристроу се надява на помощ и от други изследователи за научното обяснение на равновесието на „летящата медуза”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно