Чакани премиери и мърч продукти

1545
Чакани премиери и мърч продукти
Снимка: Книжарница "Елфите"

Празниците в края на годината винаги са период на надпревара между големите филмови компании, които в битка за зрителски интерес вадят най-силните си козове от ръкава. Кои са най-чаканите премиери и какъв мърч предлагат за феновете, проверихме в книжарници Елфите.

Ще започнем с филм, чиято премиера първоначално беше планирана за март месец тази година, но ще бъде пуснат на 15 декември. Wonka е музикална предистория на книгата на Роалд Дал от 1964 г. „Чарли и шоколадовата фабрика“ и е посветена на младият Уонка, преди да създаде своята невероятна шоколадова фабрика. В крайна сметка, кое би било по-подходящото време да се насладите на фантастичен филм за шоколад от празничния сезон?

Зрелищно приключение, базирано на необикновения герой в центъра на Чарли и шоколадовата фабрика, една от най-продаваните детски книги на всички времена. С участието на Тимъти Шаламе в главната роля, „Уонка“ разказва удивителната история за това как най-великият изобретател, магьосник и производител на шоколад в света се превръща в любимия Уили Уонка, когото познаваме днес.

Мащабният и амбициозен мюзикъл на Пол Кинг може да се похвали със звезден актьорски състав, който включва също Сали Хокинс, Оливия Колман, Патерсън Джоузеф и Хю Грант.

Мърч Wonka

За никого не е тайна водещата роля на стрийминг платформите в актуалните мърч трендове. Изглежда и предстоящия сезон, както и изминалия, ще бъде подвластен на ретро вълната и готик стила, имайки предвид двата рекордьора на Netflix - Wednesday и Stranger Things.

Наближава момента на най-чаканото Netflix събитие за годината. Вторият сезон на сериала ‘Wednesday’ е в застой, заради стачките в Холивуд, но екипа на продукцията не спира да радва феновете с малки надниквания в призрачния свят на Академията Невърмор. Готическата мистерия счупи рекорда на Netflix за най-много гледания. През юли 2023 г. сериалът беше номиниран за 12 награди Primetime Emmy, включително за най-добър комедиен сериал и за най-добри костюми. Актрисата Джена Ортега, и режисьорът Тим Бъртън, също със съответните номинации. Сезон 1 не само счупи рекордите на Netflix, като свали Stranger Things (носител на 5 награди Еми), но свали и House of the Dragon като най-гледаната премиера за 2022 г.

Наред с впечатляващите цифри на гледаемостта, Wednesday стана огромен хит сред критиците и спечели две номинации за Златен глобус, включително една за Ортега. Сериалът също така и спечели MTV Movie&TV Award, като същевременно и донесе и номинация за Гилдията на актьорите. Wednesday Addams е звезда в TikTok с над 22 милиарда гледания – с милиони почитатели, които искат да копират всичко от нея. Дори Лейди Гага не можа да устои и публикува своя собствена версия на модерния танц “Bloody Mary”. Саундтракът на Wedneday достигна номер 1 в класацията на iTunes.

Феновете на Wednesday имат големи очаквания за предстоящия Сезон 2, едно от които е да видят Уенздей Адамс, обградена от родителите си Гомес и Мортиша, а както изглежда ще видим дори още един член на семейство Адамс.  Това намекна и дизайнерът на костюмите Колийн Атууд, обсъждайки Мортиша (Катрин Зита-Джоунс) и нейните тоалети за следващия сезон на продукцията. Тя споделя, че ще видим повече и разнообразни визии. За огромна радост на феновете, на пазара излезе част от дългоочакваната лицензирана колекция на испанската марка Karactermania в емблематичните черно и бяло. Колекцията Wednesday включва раници, чанти, несесери, бутилки, тефтери и химикалки за училище, ключодържатели, шапки и дори куфар. Забележителна част от мърча е ученическата чанта в ретро стил, която видяхме в сезон 1 на Wednesday.

Следващият приоритет на Netflix за предстоящата 2024 г. е последният 5 сезон на Stranger Things. Сагата може да е към своя край, но това все още не означава, че трябва да се сбогуваме със сериала. Тази есен премиера в Лондон ще има Stranger Things: The First Shadow. Действието се развива през 1959 г., близо 20 години преди събитията от телевизионния сериал. Предисторията, Първата сянка е първата театрална продукция на Netflix на живо. Шоуто ще бъде представено премиерно във Phoenix Theatre в лондонския Уест Енд на 14 декември.

Снимките на 5 сезон трябваше да започнат през май 2023 г. Оттогава продукцията е на пауза поради продължаващата стачка на SAG-AFTRA. Сигурни сме, че братята Дъфър са ни подготвили умопомрачаващи изненанди и чакаме с нетърпение да се потопим във вселената на Stranger Things.

Мърч Stranger Things

 

Книжарници Елфите, София:

Бул. Братя Бъкстон 28

Бул. Бели Дунав, бл. 530

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

Скални рисунки в Судан разкриват историята на предците на древните египтяни

Намериха изчезнали след войната книги на Братя Грим

Благодатният огън - между чудото, мистиката и вярата (ВИДЕО)

"Пътека на мъртвите" от неолита е открита в Ирландия

Колко е продължила най-кратката война в историята?

Котката на Шрьодингер обединява теорията на относителността и квантовата механика

Тестват нова ваксина срещу рак на кожата

Японски AI инструмент предвижда кога нови работници ще се откажат

Мистериозният ръкопис на Войнич може да е отчасти за секса и "женските тайни"

Магнитното поле на Земята се е формирало преди ядрото на планетата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно