Човечеството имало много Адамовци и Еви за прародители

80584
Човечеството имало много Адамовци и Еви за прародители

Според ново проучване, направено под наставленията на изследователя д-р Еран Елхайк, най-ранните предци на съвременния човек са се появили в Африка преди малко повече от 200 000 години, пише Guardianlv.

Преди изследователският екип на доктора да достигне до това заключение се твърдеше, че предшествениците ни са се появили на Земята около 9,000 години по-късно от обявената от екипа година.

Резултатите от това проучване са коренно различни от тези, направени от екипа на Университета в Аризона, които твърдят, че хромозомата на съвременните мъже е възникнала вследствие на кръстосване. Елхайк заяви, че той и колегите му са работили по опровергаване на тази теза, която според тях е лишена от всякаква научна стойност, предаде КРОСС.

Д-р Елхайк не твърди, че е имало един мъж на име Адам и една жена на име Ева, които да са бащата и майката на цялото човечество. Той предполага, че тогава са съществували малки групи от много Адамовци и Еви, които са живеели рамо до рамо.

Докато проучването, направо от д-р Eлхайк и неговите колегите, не се докаже, ще се предполага, че повечето мъже са получили тяхната Y хромозома от един единствен общ мъжки прародител, а повечето жени от един женски, а не от няколко двойки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com