Древните кучета приличали на...

8673
Древните кучета приличали на...

Учени от американския университет "Браун" са открили доказателства, че съвременните кучета в древността са били доста по-ловки, отколкото сега, и външно много са приличали на котки.

Специалистите изучили фосилизирани останки от древни породи кучета, живели в Северна Америка преди 40 млн. – 2 млн. години, в резултат на което стигнали до извода, че строежът на ставите им е различен от този на съвременните кучета.

Котките и кучетата са роднини

Котките и кучетата заедно с хищници като лъвовете и мечките произхождат от бозайник, живял по дърветата, но неговите предшественици са ...

Според учените за еволюцията на кучетата е допринесло изменението на климата. Поради застудяването древните предци на съвременните хищници от семейство кучета е трябвало да са откажат от засадите по време на лов.

Оттогава, както отбелязват специалистите, наложило се кучетата сами да си търсят плячка. Л резултат са започнали да тичат значително повече, което е довело до изменение на ставите им. Освен това кучетата се сдобили с по-здрави зъби поради необходимост да разкъсват жертвата.

Учените също отбелязват, че във връзка с измененията на климата съвременните хищници също могат да се видоизменят, допълва РИА Новости.

 

Кучетата били от ключово значение за оцеляването на древните хора

В Европа и Близкия изток преди 35-45 хиляди години са съществували два биологични вида. Единият от тях са били неандерталците, а другия...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com