X
 
 

Експерти отричат категорично, че китайският вирус е човешка разработка

3412 0
Експерти отричат категорично, че китайският вирус е човешка разработка
Снимка: Getty Images/Guliver
Новият китайски вирус (2019-nCov) не е човешко дело. Това твърдят различни учени-епидемиолози, обобщава в свой материал РИА Новости, цитиран от БГНЕС.

Уточнението идва заради упоритите слухове, че коронавирусът е секретна военна разработка, която е "изпусната" на свобода - по невнимание или дори нарочно.

Китай призна: Допуснахме грешки при овладяване на вируса

Ръководството на Китайската комунистическа партия призна, че е имало пропуски в работата на службите при засичането и контролирането на...

"Никакви доказателства няма, че вирусът е създаден изкуствено", каза директорът на катедра Епидемиология и биостатистика в Университета на Хонконг Бен Коулинг. А на въпрос защо много инфекциозни заболявания тръгват от Китай, Бен Коулинг казва, че една шеста от населението на Земята живее в Китай. "Не е много учудващо, че именно там се откриват болестите", казва експертът.

Завеждащият Руската научна лаборатория за екология на микроорганизмите Михаил Щелканов е на същото мнение като колегата си. Руският експерт коментира, че теориите за създаден от хора вирус "са фейк".

Епидемиологичните изследвания показаха, че първите заразени са имали контакт с пазар за месо от диви животни в град Ухан.

Директорът на извънредния технически институт за вирусни заболявания в Китай Тан Въндзъ каза, че новият коронавирус около 90% напомня на коронавирус от организма на прилепи, обитаващи провинция Джъдзян.

От летищата в Бургас и Варна очакват указания какво да правят с китайския вирус

Един от начините да се спре, доколкото е възможно разпространението на коронавирус, е ограничаването на пътуванията извън страната и пр...

Една от най-популярните конспиративни теории е, че вирусът е бил разработен в Уханския институт по вирусология, където изследват имунната система на прилепите, които са известни с това, че могат дълго да са носители на вирус, без да се разболяват. Според теорията, вирусът е бил изпуснат от лабораториите на института.

Междувременно стана ясно, че в България е изолиран дошъл от Китай пасажер, който е имал грипоподобни симптоми и лека температура, малко над 37 градуса. Има съмнения и за разболял се български моряк. Какви са последните данни за разпространение на вируса - научете в този материал!

Actualno.com

Етикети: