Кампания за забавяне на стареенето има за цел да създаде най-голямата база данни от геноми

235961
Кампания за забавяне на стареенето има за цел да създаде най-голямата база данни от геноми
Снимка: Thinkstock

Генетикът Крег Вентър, известен с разработката си, определена като “първата синтетична форма на живот”, стартира компания, чиято цел е забавяне на остаряването и удължаване на човешкия живот, съобщава The Verge. Human Longevity е съоснована от биотехнолога и предприемач Робърт Харири и от Питър Дайъмандис, който основа X Prize Foundation, а наскоро и фирма за добиване на ресурси от Космоса.

Целта им е да създадат най-обхватния проект за проследяване на геноми, записвайки генна информация както от болни, така и от здрави хора. Новата компания се надява да проследява 40 000 човешки генома на година, като крайната цел е да достигне 100 000 годишно.

Откриха ген, определящ равнището на интелекта при човека

Група от английски изследователи откри ген, който частично определя равнището на интелекта при човека, пише БГНЕС. Откритието може да ...

Информацията от геномите ще помогне на учените да разработят терапия за раковите заболявания, деменцията и други здравословни проблеми, които се проявяват с напредването на възрастта.

Работата на Human Longevity ще зависи от наскоро разработен суперкомпютър, който може да обработва 20 000 генома на година, драстично намалявайки разходите за изследванията.

Проследяването на един единствен геном първоначално е струвало милиони долари, но сега цената е паднала до няколко хиляди.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com