X
 
 

Кризата с опиоидите праща в съда фармацевтични компании

1156 0
photo of Кризата с опиоидите праща в съда фармацевтични компании
Снимка: Pixabay
Водещи американски фармацевтични компании се изправят на подсъдимата скамейка по обвинения в подпалването на епидемията от използване на опиоиди, която остави стотици хиляди починали или със свръх доза в цялата страна, предаде БГНЕС.

Десетки милиарди долари са поставени като залог, след като усилията в последната минута не успяха да постигнат споразумение между компаниите и щатите, окръзите, градовете и местните американски групи, които заведоха огромен брой граждански дела.

Германска медицинска компания е давала подкупи за поръчки в Сърбия

Германската компания за диализа Fresenius Medical Care призна, че е платила подкуп, за да получи сигурни поръчки в Сърбия и няколко дру...

Процесът може да бъде най-скъпият след съдебните спорове срещу тютюневите компании през 90-те години, които показаха, че цигарените компании цинично крият и експлоатират опасностите от тютюна за печалба.

Ищците в първия федерален съдебен процес в кризата с опиоидната зависимост твърдят, че производителите и дистрибуторите са знаели опасностите от силно пристрастяващите болкоуспокояващи, които те продават през последните 15 години, игнорирайки предупредителните знаци, докато жънат милиарди печалби.

Започващият днес процес в Кливланд, Охайо, включва 2300 ищци, които се изправят срещу гиганти от фармацевтичния свят, включително и дистрибутори на лекарства. Федералният окръжен съдия Дан Полстър в продължение на месеци оказваше натиск върху всички страни да постигна споразумение, за да се избегне дълъг съдебен процес.

След срещите от 19 октомври обаче страните не можаха да постигнат договорка около предложеното споразумение на стойност 48 милиарда долара, включително 18 милиарда долара в брой.

Колко аптеки у нас ще оцелеят след ново изискване на ЕС?

Близо половината от аптеките у нас не са готови за въвеждането на новия начин за продажба на лекарствата и искат срокът за старта на си...

Изследване, публикувано тази седмица, изчисли, че опиоидната епидемия струва на американската икономика поне 631 милиарда долара от 2015 до 2018 година.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално