Докладът на САЩ за НЛО: има ли извънземни?

12033
Докладът на САЩ за НЛО: има ли извънземни?
Снимка: iStock

Който се интересува от НЛО и винаги се е питал дали американското правителство и тайните служби не укриват нещо, още този месец ще получи възможност да научи повече по въпроса. Специална работна група към американското Министерство на отбраната ще представи пред Конгреса доклад за НЛО. Той ще включва всички информации, които служителите на Пентагона са успели да съберат.

С други думи: представителите на военното министерство официално ще оповестят какво знаят до момента за неидентифицираните летящи обекти в американското въздушно пространство, като информацията ще бъде достъпна и за обществеността. 

Камери на военен кораб заснеха НЛО (ВИДЕО)

Видeo c НЛO рaзпaли coциaлнитe мрeжи, cлeд кaтo бe рaзпрocтрaнeнo oт рeжиcьoрa нa дoкумeнтaлни филми Джeръми Кoрбeл. Видeoтo e зacнeтo ...

95% от случаите имат обяснение. А останалите 5%?

Ави Льоб, професор в Харвард, обяснява защо представянето на доклада в Конгреса се очаква с толкова голям интерес: „Този нов доклад се различава коренно от водените досега дискусии по темата, тъй като се базира на доказателствен материал, събран от военните с помощта на инструменти като радари и инфрачервени камери". Според него данните в доклада най-вероятно ще свидетелстват за „възможното съществуване на обекти, движещи се по начин, който не може да бъде обяснен с познатите ни технологии".

Според проучване на „Галъп" от 2019 година една трета от американците вярват, че поне в някои от случаите на забелязани НЛО става дума за истински извънземни космически кораби. Ханс-Вернер Пайнигер се занимава с НЛО още от 15-годишна възраст. Председателят на Дружеството за изследване на феномена НЛО подчертава, че за повечето забелязани странни летящи обекти има съвсем обикновено обяснение: „От 1972 година насам сме анализирали 4500 такива случаи в немскоговорящото пространство и само за 5% не сме успели да намерим обяснение. Но вероятно и при тези случаи става дума за природни феномени, които ние просто не можем да обясним", казва Пайнигер.

Моментът не е случаен 

Изготвянето на доклада за НЛО бе едно от условията за приемането на бюджета от 2,3 милиарда долара, за който Конгресът се договори през декември миналата година. Тогава бе казано, че в рамките на шест месеца Пентагонът и тайните служби трябва да представят подробен анализ на данните за НЛО. Фактът, че тази тема изобщо влиза в дневния ред, може да се интерпретира като признак за това, че водещи американски политици очевидно се отнасят сериозно към въпроса за съществуването на извънземен живот.

Докладът за НЛО на Пентагона: от извънземни технологии до хиперзвукови разработки на Китай или Русия

Няма доказателства, че необяснимите въздушни явления, забелязани през последните години от американския военен персонал, са извънземни,...

Сред вероятните причини за този интерес са трите видеа, разпространени през април миналата година от Министерството на отбраната. И трите записа, направени от военни пилоти, отдавна са достигнали до интересуващите се от НЛО, които вече са ги изследвали до последния детайл. От Пентагона потвърдиха автентичността на записите, а в официалното съобщение се казва: „Феномените, които могат да се видят на видеозаписите, продължават да бъдат определяни като неидентифицирани". Засега не е известно какво друго ще включва очакваният доклад. Не е ясно също така дали ще съдържа и материали, предоставени от цивилни граждани.

"Не вярвам, че ни посещават извънземни" 

Ханс-Вернер Пайнигер от Дружеството за изследване на феномена НЛО казва, че след всички случаи, които е анализирал, продължава да се отнася скептично към вероятността забелязаните странни обекти действително да са извънземни космически кораби. „Ако действително става дума за извънземен интелект, който ни посещава, би трябвало да откриваме известни сходства - например във формата на космическите кораби или тяхната траектория. Но такова нещо няма", казва Пайнигер. Той не изключва съществуването на извънземен живот, но въпреки това смята, че засега не ни посещават извънземни.

 

Автор: Карла Блайкер, Дойче веле

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КОСМОС:

Недалеч от Земята е открита черна дупка с рекордна маса в нашата Галактика

Учени разкриха тайната на "сърцето" на Плутон

Големият взрив е мит. Вселената няма нито начало, нито край – според противоречива теория

Магнитни бури за седмицата 15-21 април 2024 година: Прогноза от САЩ (ГРАФИКА)

Космическите сили на САЩ планират да проведат първите военни учения в орбита

Силна магнитна буря в близките дни - в кой ден ще се случи?

Руската космическа ракета „Ангара-А5“ излетя успешно след два отменени опита (ВИДЕО)

Търсят ги в ЦЕРН: НЛО дошли на Земята през други измерения, твърди учен от Харвард

Луната буквално се е обърнала отвътре

Ускореното разширяване на Вселената "се забавя в последно време"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com