X
 
 

Северният магнитен полюс на Земята се движи с безпрецедентна скорост

7257 3
Северният магнитен полюс на Земята се движи с безпрецедентна скорост
Снимка: iStock/Guliver
Учените разкриха, че Северният магнитен полюс на Земята се измества по-бързо, отколкото някой някога е предвиждал. Полярните смени не са рядкост и ние отдавна знаем, че магнитните полюси на Земята винаги са в движение, но скоростта, с която се движи полюсът, озадачи изследователите, пише БГНЕС.

Сега, месеци след този първоначален доклад, нови проучвания потвърждават, че движещият се полюс все още се насочва към Сибир и прави това с безпрецедентна скорост. Нов доклад, озаглавен „Световният магнитен модел на 2020 г.", показва, че полюсът се движи ускорено към Северна Русия. Очаква се обаче тази тенденция да се промени.

Вижте накъде отива Северният полюс

Националната агенция на океанските и атмосферни изследвания на САЩ обновява локацията на магнитния Северен полюс на всеки 5 години, но ...

Важно е да се разбере разликата между Северния магнитен полюс и географския Северен полюс. Географският северен полюс не се движи и ако обясним нещата с най-простата терминология, това е „върхът“ на земното кълбо. Магнитните полюси обаче непрекъснато се движат. През последните години Северният магнитен полюс се движи по-бързо от всякога.

Изследователите вярват, че магнитният полюс ще продължи пътуването си към Сибир, но и че той ще започне да се забавя малко, докато ние навлизаме в новата година.

Докладът прогнозира, че Северният магнитен полюс ще продължи да се движи към Русия, макар и с бавно намаляваща скорост - до около 40 км годишно в сравнение със средната скорост от 55 км за последните 20 години.

И така, какво точно означава това за съдбата на човечеството? Не се смята, че тези видове промени в магнитните полюси на планетата са обвързани с каквито и да било сценарии за края на света, независимо в какви популярни научнофантастични филми бихте го видели.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Октомври 2 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Информационната памет на Планетата ЗЕМЯ е толкова огромна , че едва ли и най мощният компютър може да побере и частица от от тази информация. Промените за Планетата са нещо обичайно за нея , но за нас микробите всичко е грандиозно. Ние бозайници с чуждоземно днк както и цялата сегашна Екосистема от която сме част Оцелява най вече благодарение на Геологическият мир който в този нейн момент е реално виж още ›› ст.
 • Октомври 1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Абе тия учени прости шо не казат , че Плантата сама по себе си е Живо Същество , наша Глобална Майка ? Живо Същество което е изключително по Висше от нас. Ние сме и като прическата в крайна сметка. / Да спасим Земята / някакви повече от АБСУРДНО/ПРОЗТИ И изключително пРиМитивНИ лозунги се издигат в Цивилизация , паразИтна такава , европейско/Атлантическата такава. И при това от някакви микроби идв виж още ›› ащи и от Марс.
 • Октомври 1.1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Един микроб на Планетта УРАНИЯ ОТРИЧА ИСТИНАТА. Паразитната Псевдоцивилизация го е превзела вече. Ама ако падне само в някаква си мъничка дупчица само 1 метър и може и да си счупи я крак , я ръка , я кой знае к*во. Но , той там внимава ама тук микроба станал голям/ ХАХАХАХАХА/
  : 0 !