X
 
 

Специално покритие на тоалетните пести тонове вода

2297 0
Специално покритие на тоалетните пести тонове вода
Снимка: Thinkstock
Създадоха супер хлъзгаво покритие на тоалетните чинии, което ги предпазва от залепване на екскременти.

Според изследователите прясната вода, използвана за промиване на тоалетните по света всеки ден, е шест пъти по-голяма от общото дневно потребление в цяла Африка, предаде БГНЕС.

В Канада: Оригинален опит да се измъкнеш от глоба за превишена скорост

Тийнейджър в Канада обвини спешната нужда от баня за бързото си шофиране, довело до сдобиването му с акт за превишена скорост, предаде ...

Изследователи в САЩ съобщиха, че са създали ултра хлъзгаво тоалетно покритие, което може да помогне за спестяване на огромни количества вода по целия свят.

Учените твърдят, че покритието намалява количеството вода, необходимо за промиване на екскрементите с 90% и предотвратява натрупването на бактерии в тоалетните чинии.

Спреят, който е по-хлъзгав от тефлона, би се повлиял от урината и се нуждае от повторно приложение след около 50 пускания на водата.

Изследователите се надяват, че откритието може да помогне за намаляване на отпадните води. Всеки ден повече от 141 милиарда литра вода се използват за промиване на тоалетни.

Осмокласник сложил скритата камера в тоалетна в старозагорско училище

Осмокласник е поставил скритата камера в дамската тоалетна на третия етаж в математическата гимназия в Стара Загора, съобщиха от прокур...

"Прилепването на екскрементите към тоалетната чиния е не само неприятно за потребителите, но и представлява сериозни опасения за здравето. Целта ни е да направим тази технология достъпна на пазара, за да може всеки да се възползва", твърдят изследователите.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители