Съвети за избор на подарък за деца от 3 до 5 години от Дървени играчки - книжарници Елфите

2242
Съвети за избор на подарък за деца от 3 до 5 години от Дървени играчки - книжарници Елфите
Снимка: Книжарница Елфите

Детето на 3 годинки вече е придобило някаква представа за това, което го заобикаля, както и базисни умения, които е необходимо да се развиват и надграждат. Възможните варианти на детски книжки, играчки и игри, подпомагащи детското развитие вече са повече. На тази възраст малчуганите говорят, питат, имитират възрастните и имат неизчерпаеми запаси от физическа енергия.

Добра идея са мемо игри и игрите за наблюдателност, които подобряват способността за запаметяване и концентрацията. Наизустяването на детски стихчета и песнички, съчиняването на истории и заниманията с куклен театър са задължителни. Образователните играчки за деца в тази възраст са предназначени да развият речта, логическото и креативно мислене, концентрацията, паметта и способността за разрешаване на казуси. Подходящ подарък са креативните игри, игрите с магнити, играчки за сглобяване, пъзели и мозайки.

Детето на 3-4 год. трябва да умее да брои поне до 5, да разпознава букви, цифри, геометрични фигури, цветове, животни, растения, сезони, да се ориентира в размери, количества и т.н. По простите играчки дават повече възможности за „отворена игра“. Образователните дървени играчки са прекрасна идея за подарък.

Заниманията с рисуване и музика могат да бъдат подплатени със съответните средства. Подходящи музикални играчки за деца над 3 години са ксилофона, детско барабанче, детско пиано, кречетало или китара. Творческите занимания със стикери, апликации или комплекти от типа "направи си сам" също са в графата идеален подарък, формират базови естетически критерии и са чудесен начин за насърчаване на въображението.

Децата възприемат света, копирайки възрастните. Чрез имитация и „игра на възрастни“ те усвояват важни социални умения. Ролевите игри са най-забавната категория играчки за деца над 3 години. Идеалният подарък за момиче например е дървена къща с кукли, а момченцата освен пирати и рицари, мечтаят да са майстори като татко ;) Огромен е изборът от ролеви играчки, започвайки от детски кухни, минавайки през различни аксесоари за готвене, чистене, майсторене, мечове, щитове и, свършвайки с тематични игри и комплекти за пирати, рицари, принцеси, космонавти...

За правилния избор на играчка, важно е да се ориентирате в задължителните маркировки за безопасност. На повечето опаковки ще намерите символ или надпис "3+ год." или "Не се препоръчва за деца под 3 год.", което в някои случаи е подвеждащо. Тази информация в повечето случаи означава, че продуктът съдържа дребни части, които по-малко дете има вероятност да погълне. Това обозначение на опаковката не касае знания и умения за съответната възраст, а е задължителна марка за безопасност. Има и производители, които маркират препоръчителна възраст на опаковките на играчките си, имайки предвид конкретно ниво на развитие на детето, за която са подходящи.

За привържениците на функционалните подаръци изборът също е голям. Чантичка, детски чадър, раница за детската градина или за предучилищна подготовка, несесер за моливи. Забавни, качествени, цветни предложения може да намерите както за момчета, така и за момичета.

В сезона на игрите навън съвсем не е трудно да изберете подходящ вариант за активни занимания на открито. Независимо дали детето ще кара колело, ще скача на въже или ще прекарва дълго време сред природата, важно е да осигурите вълнуващи „зелени занимания“, които можете да подкрепите с интересни и качествени, оригинални предложения.

За повече идеи за подаръци може да посетите Дървени играчки - книжарници Елфите в София или техните онлайн магазини за бърза доставка до всяка точка на страната.

Бул. Братя Бъкстон 28

Бул. Бели Дунав, бл. 530

https://detski-igrachki.com/

https://knizharnitsa-elfite.com/

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

Скални рисунки в Судан разкриват историята на предците на древните египтяни

Намериха изчезнали след войната книги на Братя Грим

Благодатният огън - между чудото, мистиката и вярата (ВИДЕО)

"Пътека на мъртвите" от неолита е открита в Ирландия

Колко е продължила най-кратката война в историята?

Котката на Шрьодингер обединява теорията на относителността и квантовата механика

Тестват нова ваксина срещу рак на кожата

Японски AI инструмент предвижда кога нови работници ще се откажат

Мистериозният ръкопис на Войнич може да е отчасти за секса и "женските тайни"

Магнитното поле на Земята се е формирало преди ядрото на планетата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно