Убиецът на Кенеди е Осуалд, сочи анализ на снимка

30888
Убиецът на Кенеди е Осуалд, сочи анализ на снимка

С помощта на компютърно моделиране американски изследователи са получили ново доказателство, което свидетелства, че президентът Джон Кенеди е убит именно от Лий Харви Осуалд, пише Мегавселена.

Учените потвърдили достоверността на така наречената снимка от задния двор, в която убиецът на американския президент е запечатан с пушка в ръка (която съответства на оръжието, с което е бил застрелян Кенеди).

Почина конгресменът, разследвал убийството на Джон Кенеди

След 15 мандата като конгресмен на 90 г. почина Луис Стоукс, който през цялата си политическа кариера имаше отговорността да се справ...

Снимката е направена няколко месеца преди убийството. Преди някои изследователи твърдяха, че снимката е монтаж, тъй като позата на Осуалд на нея била неестествена, а сенките и светлината на нея говорели за монтаж.

Но компютърно моделиране позволило да се докаже, че няма нищо странно в позата на обвиняемия.

Снимката в задния двор е направена от жената на предполагаемия стрелец Марина Осуалд в края на март 1963 година с фотоапарат на самия Осуалд. На нея той държи два марксистки вестника – The Militant и The Worker, и пушка. Самият стрелец след ареста твърдял, че снимката е фалшива.

"Създадохме компютърен модел на фигурата на Осуалд и проведохме анализ на осветлението, сенките и самата пушка. Това ни позволява да бъдем уверени, че снимката е истинска", разказва проф. Хани Фарид, ръководител на изследователската група.

Президентът Джон Кенеди и неговите жени

Джон Ф. Кенеди, койт бе убит в Далас преди 50 години, е поддържал сложни взаимоотношения с жените, независимо дали са били негов коз в ...

Освен това учените потвърдили, че в ръцете си Осуалд държи именно пушка Каркано M91/38, калибър 6,5 мм, с която впоследствие е бил убит Кенеди.

Снимката в задния двор се смята една от най-важните косвени улики, сочещи вината на Осуалд. Тази, както и няколко подобни снимки са предадени от вдовицата му на следствието през 60-70-те години. Критиците на версията за вината на Осуалд нееднократно са оспорвали достоверността на снимката.

35-ият президент на САЩ Джон Фицджералд Кенеди е ранен смъртоносно на 22 ноември 1963 година при обиколка из Далас с открит автомобил. Официално в убийството е обвинен Лий Харви Осуалд. Поради неочакваната гибел на заподозрения за убийството на Кенеди има различни конспиративни теории.

Лий Харви Осуалд е убит два дни след покушението на Кенеди от Джак Руби.

Жаклин Кенеди и историческите разговори за живота с Джон Ф. Кенеди

От днес на книжния пазар може да намерите най-новата книга на издателство Сиела – Жаклин Кенеди. Исторически разговори за живота ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com