Земята без хората ще бъде...

11568
Земята без хората ще бъде...

Датски учени от университета на Орхус са изяснили как би изглеждала нашата планета, ако не е населена с хора, съобщава сайтът на Американската асоциация за съдействие на развитието на науката.

Според проф. Йенс.Кристиан Свенинг, Северна Европа далеч не е единственият регион, където хората са станали причина за силното съкращаване на многообразието на бозайниците.

Как изглежда Земята без океани (ВИДЕО)

Учените от университета на Сидни са създали необичайна карта на нашата планета – те са "отстранили" океаните и са показали различ...

Това явление е станало световно. Освен това в повечето места на планетата съществува дефицит на разнообразието на бозайници, ако се сравнява с това, какво би било то без участието на човека.

света без хора по-голямата част от Северна Европа вероятно би била дом не само за вълци, лосове и мечки, но и за такива животни като слонове и носорози", отбелязват учените.

Днес Африка се явява практически единственото място на планетата с голямо разнообразие на големи бозайници. Това не се дължи на факта, според учения Сорен Фарби, че фауната на този континент е аномално богата, а на това, че Африка е едно от малкото места, където човешката дейност още не е унищожила повечето големи животни.

Ако всички хора внезапно изчезнат…

6-те най-подобни на Земята планети

Откриването на точен двойник на Земята е стара мечта на астрономите. Последните открития дават надежда, че тази мечта ще се реализира в...

Това, че хората оказват голямо влияние на Земята, отдавна не е тайна – измиране на различни видове животни, озонови дупки и окисляване на океаните са само част от примерите за влиянието на човека върху планетата.

А какво ще се случи със Земята, ако внезапно всички хора на нея изчезнат?

Не е трудно да си представим тихата опустяла планета с разрушени къщи, покрити със зеленина. Но всъщност до момента, до който небостъргачите се покрият с лиани, ще измине още много време.

Според американски документалисти първите няколко седмици без хора ще бъдат истински хаос.

Магнитното поле възникнало почти с раждането на Земята

Магнитният "щит" на нашата планета, който я защитава от космически лъчи и слънчев вятър, е възникнал почти веднага след нейното раждане...

Какво очаква Земята без хората във факти и цифри можете да научите в Мегавселена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com